Схема за трафик на чужденци неутрализираха край Пловдив

  • 25 ноември 2014 19:48

  • 1719
  • 0
Схема за трафик на чужденци неутрализираха край Пловдив
©

Схема за трафик на чужди граждани бе неутрализирана от криминалисти на ОДМВР-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Като съпричастни са задържани 52-годишният Н.Ю. от Пловдив, Р.И. - на 32 г,. и И.Х. - на 38 г. Двамата от София. Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник 40-годишният И.С. от с. Мулдава.

В хода на оперативните действия, реализирани вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсили склад в промишлената зона на града. В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци, на възраст между 18 и 56 години. Всички те били без документи за самоличност.

В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус “Фиат” и леки автомобили “Пежо”, “Ауди” и “ДЕУ”.

По първоначални данни, в началото на септември в Турция Н.Ю. и И.С. получили „оферта“ от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България.

Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус с хасковска регистрация и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура. Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

Последвайте канала на

1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини