Ранно пенсиониране за възрастни безработни

  • 25 ноември 2014 19:41

  • 8433
  • 6
Ранно пенсиониране за възрастни безработни
© Булфото

Догодина да бъде въведена възможност за ранно пенсиониране на хора, които са в предпенсионна възраст, но са останали без работа.

Това предложение ще направи социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска към колегите си от правителството при обсъждането на бюджета за 2015 г., пише 24 часа. Един от вариантите е хора, на които не им достигат 2 години до навършване на възрастта или стаж, да могат да се пенсионират с намалена пенсия, обясни Калфин вчера. Трябвало обаче да са безработни и да нямат друга възможност за доходи, за да им се позволи предсрочното излизане в пенсия.

Калфин не харесвал предложението на БСП да се позволи до 2 години по-ранно пенсиониране при съответно намаляване на пенсията с по 0,4% за всеки недостигащ месец. Въвеждането на ранно пенсиониране трябва да компенсира хората, които няма да могат да го направят заради увеличаването на възрастта за пенсия от следващата година, обясни социалният министър.

Сегашните програми за заетост на хора в предпенсионна възраст са направени така, че всъщност те не могат да ги ползват, коментира той. Схемата за ранно пенсиониране ще бъде обсъждана заедно с увеличението на възрастта, стана ясно от думите на Калфин. Засега единственият ясен вариант е предложението на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва да се размрази нарастването на възрастта с по 4 месеца на година.

Калфин обаче ще настоява за по-плавно вдигане на възрастта и разсрочване на увеличението за повече години. “Избраният вариант трябва да положи основите на дългосрочна реформа”, категоричен бе вицепремиерът по социалната политика. Той обаче отказа да обсъжда конкретните си предложения, преди да ги е договорил с министър Горанов и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8433 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Светло бъдеще

2015.05.19 | 07:56

6
Добричкия "полицай" Калфата и "лошия полицай" - Гор-аков -единия ще предлага плавно на пенсионерите да вървят -към гробищата ,а другия ,използвайки бастуна -бързо,бързо и в 2 метра ! И накрая ,ще се намеси -"слънцето " -Боко и ,о чудо - пенсионерите -бавно ,но сигурно - към гробищата -тоя лош човешки материал ! Светло бъдеще !

2014.11.30 | 09:28

1
OSHTE NIKOI NE E OBVINIL BORISOV CHE VITOSHA E DO SOFIA.DAVAITE POMIARI OT ATAKA,DAVAITE URODLIVI KOMUNISTO DA SE SDRUJIM I DA NAPRAVIM BORISOV VINOV,CHE ZEMIATA SE VARTI,CHE GREE SLANZE,CHE VALI DAJD.DAVAITE OLIGOFRENI ZA VSICHKO E VINOVEN BORISOV. DORI I ZA TOVA CHE VASHTE MAIKI KURVENSKI SA VI RODILI DA NI ZALIVATE S POMIA. NAPRED POMIARI.

2015.05.19 | 07:52

5
Това и за циганите ли се отнася?Без да работят са стигнали до възраст за пенсиониране.Браво на вас ако е така ще имате вечен електорат боклуци!!!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.05.06 | 09:01

4
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.05.06 | 09:01

3
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Б.Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.05.06 | 09:01

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини