Спането гол предпазва от диабет, установиха американски учени

  • 25 ноември 2014 14:18

  • 4816
  • 1
Спането гол предпазва от диабет, установиха американски учени
©

Да спим голи е не само секси, но и здравословно, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Ако искаме да се предпазим от диабет, трябва да загърбим нощници и пижами. Проучването е направено от Американската национална фондация за съня. Според тях 30 процента от американците спят голи в леглата си. Това им носи и безспорни ползи.

По този начин сънят става много по-здрав. При заспиване телесната температура трябва да спадне с половин градус. Това най-добре се постига, когато сме без нощници и пижами. Мозъкът, който получава сигнали от вътрешния ни часовник, нарежда на кръвоносните съдове да се разширят и да изпускат топлина.Нашата телесна температура е на най-високо ниво в 11 часа сутринта и на минимум в 4 часа след полунощ, установили специалистите.

Спането голи ни помага да натрупваме по-големи количества кафяви мазнини. Те от своя страна ни помагат да горим излишните калории по време на сън. При този процес правилно се регулира отделянето на инсулин в организма, което ни предпазва от диабет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.16 | 12:40

1
Затова, че спя гол имам толкова много болести.Тия професори/черни/ от Америка лъжат, искат да ни простудят, да се разболеем.Тогава ще пуснат по-мощна ебола и ще ни довършат.Не им вярвайте и си спете с ватираните гащи!

Добави коментар

Водещи новини