БГ Рок Симфонии връщат вярата в истинската музика

  • 25 ноември 2014 14:06

  • 693
  • 0
БГ Рок Симфонии връщат вярата в истинската музика
©

Симфоничният оркестър на Българско Национално Радио отбеляза своята 80-годишнина с концерт от най-високо ниво. Разбира се, класическата музика не е за всеки и рядко може да достигне феновете на Кичка и Преслава, но тайно се надявахме, че някоя друга лампа ще светне, когато разберете, че вечерта ще бъде запомняща се с редица рок симфонии.

Ясно беше, че нямаше да видим Дейвид Гилмор, но добрите родни рок парчета не могат да се подценяват, а и публиката ги оцени, след като днес не усещаме ръцете си и подозираме, че останалата част от публиката се лиши от най-чувствителната част на човешкото тяло.

80 години изобщо не са малко, оркестърът все още не е по-възрастен от бабите пред блока, но за разлика от тях, той може да се похвали с много по-сериозни успехи от клюки и стриктното спазване на режима от 2 до 4 следобед! Тези добри хора подариха една паметна вечер на всички, които успяха да се сдобият с билет за Сара Брайтман. Същите ще озвучават и "The Lord Of The Rings" и след снощи Ви гарантираме, че парите за билети (за филма) са просто мизерни за изживяването, което предстои.

Единственият въпрос, на който нямаме отговор беше: "А защо не направиха това събитие в Арена Армеец?". Краткият отговор би гласял: "Никога няма да съберат достатъчно публика.". И това ни прави малко тъжни, защото Янко отново бяга далеч от културата. В следващите редове ще се опитаме да открием изгубената публика на културните събития, които оставят дълбоки следи в съзнанието на човек.

Беше скъпо!

Лъжа, абсолютна лъжа! Билетите, които намерихме в последния момент струваха точно 25 лв. за човек - еквивалентът на вход за заведение и голямо уиски. За въпросната сума получавате удобна седалка, изпълнение от най-добрия оркестър у дома и познатите стари рок парчета, с които може да се докаже, че старите жици на нов глас могат да звучат по-добре от всяко ново ефирно/интернет изпълнение пред малкия екран. Цената наистина не беше фактор за нещо подобно.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
693 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини