10 тона нелегален алкохол задържаха митничарите край София (снимки)

  • 25 ноември 2014 14:01

  • 1634
  • 0
10 тона нелегален алкохол задържаха митничарите край София (снимки)
© Агенция "Митници"

Десет тона нелегален алкохол задържаха тази нощ митническите служители край София, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Митници".

След анализ на риска, извършен чрез системата БАЦИС от отдел "Разузнаване и разследване на акцизни нарушения" на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и извършени оперативни действия на мобилните митнически групи е засечен маршрут на нелегално движение на етилов алкохол.

През нощта около София е организирана проверка на камион със софийска регистрация, визуално наподобяващ хладилен камион. При проверката става ясно, че камионът е натоварен с десет еднотонни резервоара, пълни със спирт.

Шофьорът е представил документи за стоката, които след проверка се оказват с фалшиви данни за превозното средство, количеството алкохол, датите на превоз, получателя и т.н.

Задържаните десет тона алкохол са с алкохолен градус 95,8 процента vol.

Дължимият акциз на задържания алкохол е над 105 000 лв. За констатираното нарушение ще бъде съставен акт в двоен размер на дължимия акциз.

Камионът и шофьорът са задържани. Откритият алкохол е иззет. От него са взети проби за лабораторен анализ.

114 332 литра алкохол са задържали митническите служители за първите десет месеца на 2014 г. Това е с 50 процента повече от количествата алкохол, задържани за същия период на миналата година, добавят от митниците.

Последвайте канала на

1634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини