Започва "Банско Филм Фест"

  • 25 ноември 2014 08:44

  • 838
  • 0
Започва "Банско Филм Фест"
©

До 30 ноември в Банско ще се проведе четиринадесетото издание на Международния фестивал на планинарския филм, съобщават от пресцентъра на общината. Фестивалът ще предложи на българската публика както уникални филми, произведени през последните години, така и гости – авторитетни имена в света на екстремните изживявания.

Официалното откриване на форума ще бъде от 18:30 часа в големия салон на читалище „Никола Вапцаров“.

В рамките на фестивала публиката ще може да се докосне до 120 филма за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят. Над 15 презентации и workshop-ве ще бъдат изнесени от чуждестранни и български гости. Десет изложби ще украсят фоайетата на фестивалния център.

Тази година, със съдействието на Италианския културен институт, акцентът в програмата ще бъде представянето на италианското екстремно кино.

Сред официалните гости ще бъдат Нивес Мерои и Романо Бенет – едни от най-известните свръзки в света със своите 24 изкачвания на 12 осемхилядника. Гости на фестивала ще бъдат и Боян Петров /България/, Хуан Менендес Гранадос /Испания/, Карл Габл /Австрия/, Ричард Паркс /Великобритания/, Дамяно Ленци /Италия/, Александра Джик /Полша/, Давид Гъотлер /Германия/, Жералдин Фаснахт /Швейцария/.

Последвайте канала на

Нора Виткова
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини