Прокуратурата се захвана с кмета на Неделино

  • 24 ноември 2014 16:57

  • 2658
  • 1
Прокуратурата се захвана с кмета на Неделино
©

Специализираното звено за борба с корупцията в Софийската градска прокуратура е привлякло като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е обвинен за това, че в периода от 1 януари 2012 г. до 24 октомври 2014 г. не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв. Четири обществените поръчки са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов. Първата от тях е за "Подобряване на социалната инфраструктура чрез извършване на строително-ремонтни работи в Детска градина ОДЗ - 1 в Неделино, като настъпилите вредни последици за община Неделино са в размер на 36 831 лв.

При обществена поръчка "Аварийно-възстановителни дейност и изграждане на нов бент към водоснабдителен комплекс "Крайна", община Неделино" са настъпилите вредни последици за общината в размер на 743 449 лв. При обществена поръчка "Неотложни аварийни работи по почистване от свлечени земни маси в резултат на активизирало се свлачище на ул. "Напредък", Неделино, до "трафопост" са настъпилите вредни последици в размер на 70 185 лева. От обществена поръчка "Аварийни работи за укрепване на активен свлачищен участък с. Тънка Бара, Община Неделено са настъпилите вредни последици за общината в размер на 52 000 лв.

И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица, посочват от прокуратурата. Мярката за неотклонение на Беширов е в размер на 10 000 лв. Прокуратурата ще поиска отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност. Припомняме ви, че в предаването "Разследване" по Нова телевизия показаха как фирми, близки до кмета Стоян Беширов, печелят поръчки за стотици хиляди и правят ремонти само на хартия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2658 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Levski 1914

2014.12.10 | 08:46

1
Вкарайте в затвора този нещастник! Всеки да си плаща за грешките! Беширов минимум 5 годинки на топло!

Добави коментар

Водещи новини