Юлий Павлов: Правителството няма да падне

  • 24 ноември 2014 15:47

  • 2736
  • 10
Юлий Павлов: Правителството няма да падне
©

Няма опасност правителството да падне.

Това заяви в интервю за БНР социологът Юлий Павлов. Според него най-голямото напрежение сред управляващите не е породено от назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Той посочи какъв е големият проблем. "Видя се, че те нямат обща икономическа политика, нямат обща бюджетна политика. Това се видя. Това е много по-сериозен проблем, тъй като данъчната и бюджетната политика са в основата на всяко управление. Всяка партия може да има собствени виждания каква да бъде данъчната система, но когато те започнат съвместно да управляват, те трябва да имат общи виждания. Имаме една управляваща коалиция от 3 партии. Формулата 2+2 не е вярна, формулата е 3+1. Ако формулата беше 2+2, то от коя политическа сила е Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска – от ГЕРБ или от Реформаторския блок. Имаме вицепремиер от АБВ – очевидно АБВ участва в управлението, значи формулата е поне 3+1. Подкрепящите от Патриотичния фронт имат подписана съвместна декларация. Изведнъж се оказва, че дори участник в правителството – АБВ, и подкрепящия – ПФ, имат съвършено друго виждане за данъчното облагане, което е в основата на бюджета и гласуват заедно с опозицията. Ако не е ДПС, това на практика би било бламиране от страна на АБВ на собственото им правителство. ДПС спаси правителството. Не е ясно каква управляваща коалиция имаме. Очевидно все пак имаме управление на малцинството, защото дори участник в правителството гласува против собственото си правителство, дори подкрепящите не подкрепят винаги", каза Павлов.

Според социолога Андрей Райчев тези неща ще генерират трусове в средите на управляващите, но те едва ли ще са сериозни. "Те имат един огромен буфер – ДПС. Този буфер във всеки момент ще сработва от гледна точка на ляво-дясното противоречие. След като няма много прецизно договаряне за някои неща, естествено това ще друса. Винаги ще печелят десните по силата на факта, че ДПС зави на дясно, на Запад и ДПС смята да крепи това правителство, според изявленията на г-н Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в началото 300, после 600 дни. България в момента се намира на съвсем ясно място, пред нея има два пътя и тя, както винаги, ще предприеме някакъв среден, междинен път между двата – нито едното, нито другото. Ние или трябва да започнем да правим реформи и да намалим течовете в държавата, или да започнем да взимаме заеми и да отидем на обикновеното състояние на България, когато тя е потънала в заеми, работи за банката и т.н. Това са двата пътя. Като гледам тръгват по междинен път – печели се време до местните избори догодина или до президентските по догодина, като никой не е решил всъщност до кога. Не изключвам планът на ГЕРБ да бъде просто да го докато до юни и да се опита да спечели голяма победа на местните и евентуални парламентарни избори. Няма да се учудя и ако същото стане след 2 години. Като гледам как му опъват нервите съюзниците на нашия премиер, по съм склонен за септември", коментира Райчев.

Според Павлов, сценарият, очертан от Райчев, е напълно възможен и това би било по-редно, отколкото да продължава това управление 2-3-4 години, крепено от коалиция от ксенофобски партии, с изключение на ВМРО, и тази лява политическа сила, която всъщност е най-ретроградната част от БСП. Социологът недоумява как Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е приемлив като министър за реформаторите. Според него той няма място в дясно управление. Павлов прогнозира, че на следващи избори АБВ, "Атака" няма да влязат в парламента, вероятно същата съдба ще имат от ББЦ. Следващият парламент ще бъде по-нормален, добави той. Според Райчев Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вярва в това, че може да си върне предишното господство. Той изказа мнение обаче, че старото положение никога няма да се върне. Павлов обаче смята, че Борисов не е загубил предишното си величие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2736 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
KUR ZA BOIKYGLY-PEDERAS

2014.12.01 | 10:44

10
xaxaxaaaaaaa-boiko kurvata,6te go lapa na vsizki tezi s koito se sabra
Любо Ангелов Смукачев

2014.12.01 | 10:43

9
Липсва ми кабинета на Орешарски...Какви големи пици имаше!
bla-bla-bla

2014.12.01 | 10:43

8
Дрън-дрън.Хващам се бас,че ако ПФ излезе от това правителство и Доган няма да помогне,хората ще гласуват за БСП и патриотите,това ли искате?

2014.12.01 | 10:43

7
Павлов е гъзоблизец ! ТИКВА и величие ?!Борисов е слаб премиер ?! Това е най - меко казано ! Той е антинароден управник , мразещ народа си ! Слуга на чужди господари ! Освен това му липсват първите 7 години . Със ниска култура , слабо образован , изобщо некомпетентен ,човек попаднал там , където не му е местото ! Подхожда за СЦЗ като надзирател или като обитател на килия !

2014.12.01 | 10:42

6
НАПРОТИВ ! Расте неимуверно подкрепата към АТАКА.Според направеното скоро след съставянето на новото правителство проучване подкрепата на АТАКА е нараснала до смайващите 21%.Обяснението се дължи на това че всички партии без Атакистите направиха компромиси с предизборните си обещания в името на това да се доберат до властта.Най-интересното е че до като расте подкрепата към АТАКА тази на ГЕРБ е паднала до малко под 30%,тази на БСП се срива до 13% ,а най-учудващото е че спадат процентите и на ДПС-9%.Това означава че АТАКА е втора политическа сила ако изборите бяха днес ! С оглед на нарастващата подкрепа за тях и намаляващата от страна на ГЕРБ се очаква до месеци подкрепата на двете партии да бъде изравнена, а след още няколко АТАКА ще бъде първа политическа сила с над 40%.Има реалната възможност АТАКА да премине границата от 50% и така да оглави самостоятелно правителство с евентуален премиер Волен Сидеров, коментираха още Михаил Константинов,Кольо Колев и Андрей Райчев за Дарик радио.

2014.12.01 | 10:42

3
Gladna koko6ka,proso sanuva

2014.12.01 | 10:42

5
У нас има само две партии ! АТАКА и останалите партии с ,различни бандити в тях ! Абсолютни боклуци , докарали България до разруха - последна в Европа , а българите най - бедни !Искат да продължат грабежа ! Затово ИЗБОРИ ДО ДУПКА докато АТАКА и ВОЛЕН дойдат на власт ! НЯМА ДРУГ ИЗХОД ЗА НАС !

2014.12.01 | 10:42

4
/дпс/трябва да изчезнат завинаги и създателите им във ЗАТВОРА!!!Не може циганин да казва и управлява България???Невъзможно е да продължават и крадът и ограбват Евро-фондове предназначени за развиието на България!!!Това са стотици милиони във ЕВРО, източени банкови сметки продължение на 25 години приватизирани от сектанската престъпна организация/дпс/.

2014.11.25 | 12:25

2
Всичко старо става ново, незнам за какво старо говори ББ?!

2014.11.24 | 18:07

1
POREDNIAT KUPENPOMIAR OT MAFIATAhmeoste WAS

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини