Гонят шофьор заради стикер на отвлечена

  • 24 ноември 2014 14:52

  • 4072
  • 1
Гонят шофьор заради стикер на отвлечена
©

Полицията в Англия погна шофьор на пикап в шокиращ стикер на задния капак - отвлечена и завързана жена, пише в. "България днес".

Джеймс Хелуел е фитнес инструктор от Лийдс и любител на внушителните коли. Наскоро си купил на старо лекотоварен автомобил, без да обръща особено внимание на задната лепенка. Тя изобразява вързана дама с чувал върху главата, все едно е похитена и хвърлена в багажника. Снимката е толкова реалистична, че възмутени съгражданки на Джеймс алармираха властите и подадоха жалби срещу собственика.

"Бях абсолютно отвратена, щом видях пикапа на улицата. Изнасилванията и домашното насилие над жените са сериозен проблем, затова не съм съгласна кола с подобна картинка да се движи из Лийдс", казва Лени Смит, една от жалбоподавателките.

Според главен инспектор Стив Палмър шофьорът Хелуел е бил предупреден и в разговор с полицаи се е съгласил да махне скандалния стикер. Малко по-късно обаче собственикът написа в социалните мрежи, че няма да го стори, защото смята картинката за забавна.

Реално Джеймс не е извършил никакво престъпление, а според юристи изображението много трудно може да се квалифицира като нарушение на обществения ред.

Лепенки със сходен сюжет се появиха преди няколко години и в Тексас, САЩ, но компанията производител ги спря от продажба след многобройните критики.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4072 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.25 | 21:15

1
A da se ragat pedalite po ulicite moje !Da vi imam i morala.

Добави коментар

Водещи новини