Според ЕГН - то вложителите в КТБ ще си вземат парите от банките

  • 24 ноември 2014 12:09

  • 2137
  • 1
Според ЕГН - то вложителите в КТБ ще си вземат парите от банките
©

Фондът за гарантиране на влоговете заседава в момента за одобрението на деветте банки, през които ще се изплащат гарантираните депозити в Корпоративна търговска банка, информира БНР.

Крайният срок, в който трябва да бъдат оповестени имената на банките, през които ще бъдат изплатени гарантираните депозити, е утре. Твърде вероятно, обаче е това да стане и днес в следобедните часове.

Още миналата седмица на среща на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, представители на Асоциацията на търговските банки и новия управител на фонда Радослав Миленков стана ясно какъв ще бъде броят на банките, през чиито клонове вложителите ще могат да получат парите си от 4 декември.

Първоначално 13 банки бяха подали предложения за изплащането, като миналата седмица стана ясно, че те ще бъдат девет. За да бъде избрана определена банка за изплащане на част от гарантираните вложения в Корпоративна търговска банка, тя трябва да отговаря на условието да има широка клонова мрежа.

Неофициално е известно, че вече са проведени и тестове, така че да се гарантира безпроблемното изплащане. То ще започне на 4 декември, а крайният срок е пет години след началото. Именно затова новият шеф на фонда Радослав Миленков призова вложителите да не се струпват още първия ден.

По предварителна информация вложителите ще бъдат разпределени служебно по ЕГН в коя банка ще могат да вземат парите си.

Нова телевизия съобщи, че ДФГВ ще проведе разговори с деветте банки, които ще изплащат гарантираните влогове, клоновете им да работят през първия уикенд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2137 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ърнест

2014.11.24 | 22:00

1
Добре де, една такава мисъл ме спохожда - Тия дето са взели кредити ще ги връщат ли? Това никой не го коментира. Някой ако има мнение да сподели, ще съм му благодарен.

Добави коментар

Водещи новини