Софиянци плащат за трети път ремонт на мантинела в „Люлин”

  • 24 ноември 2014 10:52

  • 2037
  • 1
Софиянци плащат за трети път ремонт на мантинела в „Люлин”
©

Мантинелата пред семейна автомивка изчезва периодично, като отваря незаконен път на един от големите столични булеварди съобщи БТВ. Заради много катастрофи и за да не паркират коли върху тротоара, от Столичната община поставят т. нар. еластична ограда на участък от булевард „Царица Йоана" в квартал „Люлин”. Част от тази мантинела вече два пъти изчезва, а монтажът и досега струва на общината близо 5000 лв.

Автомивката е собственост на кандидата за Европейския парламент от ДПС Андрей Георгиев.

2500 лева са платили данъкоплатците в София за подмяната на около четири метра мантинела. Част от тази мантинела вече два пъти изчезва, а липсата й улеснява достъпа до автомивка.

Любителски кадри на рязане на мантинелата с флекс показват как да действаме, ако срещнем мантинела, която ни пречи. Че мантинелата периодично изчезва, забелязали и хората от квартала. „Това е заради автомивката. Те си я прекъсват. На два пъти миналия месец я поправяха и след 12:00 часа отново. През нощта става махането. Като станеш в 8:00 часа я няма. Предполагам, че е от автомивката, няма кой друг да е заинтересован", разказа Юлиан Георгиев преди месеци.

С липсващата мантинела пред автомивката на семейството на Андрей Георгиев са запознати и в Столичната община. Веднъж от общината закърпили прекъснатата мантинела. „Минаха десетина дни и отново беше махнато и сега в момента го няма", обясниха през май от Столичната община.

Парчето мантинела струва на столичани, заедно с работата на фирмата, около 2500 лв. Парите не се търсят от отговорните за нарушението, защото нямало механизъм да се докаже кой е извършителят.

Заместник-областният управител на София Андрей Георгиев обаче бе категоричен, че служителите във фирмата на майка му не са махали мантинелата.

Потърсен за коментар Андрей Георгиев  разказа: „Специално в „Люлин" става въпрос за някаква люлинска история. Някой е срязал, защото само през нашия обект може да се мине. Интересът е на хората от съседния блок да имат пряк път. По никакъв начин не съвпада с интереса на автомивката, защото тези хора, които минават със 100 км/ч, тези коли пречат на работата. Това не е единствената липсваща мантинела в София - обикновено някой като иска да минава и се намира някой да отреже мантинелата", коментира Андрей Георгиев.

Липсващата мантинела не беше единственото нарушение около автомивката. Знак, който забранява паркиране, се оказа изненада за Общината. Столичният инспекторат трябваше да направи предписание и незаконният знак в автомивката да бъде махнат. Семейната фирма на Андрей Георгиев трябваше да плати 5000 лв. глоба - от инспектората им предписали да махнат рекламната табела от стълба, защото е незаконна, но те не се съобразили.

На софиянци предстои да платят още 1200 лв. - за третия ремонт на мантинелата, която в края на ноември отново липсва.

„Ще я възстановим, необходимо е да има мантинела. Премахва се за трети път, ремонтът струва около 4000 лв., районната администрация е уведомила полицията”, обясни директорът на „Транспортна инфраструктура” в Столичната община Васил Начевски.

Междувременно парите за ремонт на мантинелата продължават да се трупат на сметката на столичните данъкоплатци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.26 | 07:29

1
Selianite prosti,doshli sa ni na gosti-Gospod da gi prosti !

Добави коментар

Водещи новини