Умна градинка за мързеливци

  • 24 ноември 2014 10:24

  • 2151
  • 0
Умна градинка за мързеливци
©

Мързеливите граждани, които не желаят да си цапат ръцете в провинциална градина, а същевременно искат да са в крак с тенденцията за отглеждане на продукти за салата и подправки у дома, могат да се възползват от предложението на финландска компания - умна домашна градинка.

Домашното приспособление “Плантация” на фирмата Plantui е наследник на “Умна градина” на същата компания, пише в. "Монитор".

За разлика от предшественичката й с по-скромни възможности, в която могат да се отглеждат само подправки, градинката от второ поколение позволява на гражданите да произвеждат в домашния условия по-едри продукти за салата като домати, краставици и чушки. Подобно на оригиналната “Умна градина”, “Плантация” също функционира без почва и със системи за “интелигентно” осветление и напояване.

Компанията предлага 16 вида растения, които се отглеждат в специални капсули и “пристигат” с предварително изчислени дози от необходимите им хранителни вещества. Новата версия на умната домашна градинка е с диаметър 45 сантиметра и регулируема височина между 28 и 200 сантиметра. Приспособ­ле­ние­то работи с “разумно” количество ток и се продава срещу 250 долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини