Полицаи повалиха рецидивисти с електрошок след луда гонка

  • 24 ноември 2014 10:04

  • 2848
  • 0
Полицаи повалиха рецидивисти с електрошок след луда гонка
©

Рецидивист и съучастникът му опитали да приберат откуп от жител на Кричим, за да му върнат откраднатия бус, са били заловени след луда гонка с полицаи. При ареста пловдивски полицаи са използвали електрошок и са стреляли по гумите на Ауди-то на бандитите, както и във въздуха, става ясно от обвинителния акт срещу Михаил Борисов и Траян Славов.

Двамата софиянци са предадени на съда от пловдивската районна прокуратура заради изнудване на собственика на возилото и съпротива на органите на реда.

Бусът на Милен Тръмбев изчезнал в края на декември 2013 г. от автокомплекс в Пловдив. Две седмици по-рано мъжът го обявил за продажба в интернет сайт, като оставил за връзка личния си мобилен телефон.

"Искаш ли да си вземеш колата обратно? Приготви 2000 лева", обадил му се Борисов няколко дни след кражбата. За да го убеди, че знае къде е бусът, го накарал да отиде до билборд на изхода на Пловдив. Под него Тръмбев намерил радиото от возилото си. Той се договорил с престъпниците да брои по-малка сума - 1420 лв., и се свързал със служителите от Криминална полиция. Оперативните работници белязали 50 евро, а под тях нагласили изрязани вестници във вид на пачка. Пликът бил оставен край рекламно пано на главния път от Пловдив за Пазарджик.

Борисов пратил Славов да вземе парите, а той самият останал да чака в автомобила си. Съучастникът му попаднал в полицейски капан, оказал съпротива и се наложило да го неутрализират с електрошок. През това време Борисов натиснал педала на газта и потеглил. Униформен служител му разпоредил да спре, но бандитът не се подчинил. Полицаят гръмнал първо във въздуха, а после и по колата.

Рецидивистът стигнал до разклона за с. Костиево с надупчени от куршуми гуми и хукнал през полето. Хванали го след половин километър преследване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини