Пламен Димитров: Поне с 10% трябва да се увеличи средната заплата

  • 24 ноември 2014 09:30

  • 1328
  • 1
Пламен Димитров: Поне с 10% трябва да се увеличи средната заплата
©

От КНСБ представят вижданията си за социално-икономическата, данъчната, пенсионната, здравната и образователната политики в официална декларация.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров каза в "Преди всички": "Смятаме, че тристранният диалог трябва да бъде оглавен от министър-председателя. Държавата трябва да поеме допълнителни дългове, с които в рамките на няколко години да се изчисти силно дебалансираната структура на икономиката".

"Необходима е промяна на Кодекса на труда", смята Пламен Димитров. "Там би трябвало системите на заплащане, които определят начина, по който се формира цената на труда, да бъдат ясно разписани и да е ясно как човекът участва в разпределението на това какво стига до него. Сега не е така, всички знаем, че в много предприятия няма система на заплащане, шефът определя какво получаваш и ако не ти харесва, си отиваш вкъщи", обясни той.

От КНСБ ще настояват за поне 10 процента увеличение на средната заплата през следващите четири години. "Това би трябвало да бъде заложено като цел. Ако някой се сети, че в България има дефлация – единственият начин това да се промени е да се стимулира потреблението", каза Димитров.

"Няма чуждестранни инвестиции и трябва да се търсят фактори в енергийния, в инфраструктурния сектор да стимулират средата да доведе след себе си растеж", смята той.

"Не съм оптимист, че българите ще чакат дълго време", каза още Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.26 | 14:21

1
какви 10 % бе задник ?работната заплата трябва да се вдигне най малко с 1000 % ..радвай се че в БГ нямаме общество иначе отдавна да са те разпънали на кръст на площада

Добави коментар

Водещи новини