БСП: Всички механизми за контрол на банковия сектор се провалиха

  • 23 ноември 2014 14:56

  • 1442
  • 5
БСП: Всички механизми за контрол на банковия сектор се провалиха
©

Ситуацията показва, че има провал на всичките механизми за контрол и регулация на банковия сектор, каза по темата за кризата с КТБ депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев пред БНР.

Помолен да коментира евентуалното назначение на Иван Искров в Черноморската банка за търговия и развитие, Жельо Бойчев оцени такова действие като ненормално. „Това ще взриви за пореден път доверието на българските граждани към политическата система”, добави депутатът. Според него такъв тип назначения категорично остават усещането за сделка. „Държавният интерес трябва да бъде защитен”, категоричен бе Бойчев. По думите му решението на проблема с КТБ минава и през оставката на управителния съвет и на гуверньора на БНБ.

„Прихващанията ще бъдат за сметка на обезпечените кредити, които в процесите на несъстоятелност ще могат да бъдат усвоени и ще послужат за изплащане на средствата, които Фондът за гарантиране на влоговете ще изплати на гарантираните депозити”, коментира Бойчев. Според него продължителната процедура на особен надзор е довела до ситуация, в която засегнати от случая с КТБ търсят решение и спасение на своите интереси.

Според Жельо Бойчев позициите на ПЕС и БСП за второто правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са в унисон. Като аргумент той изтъкна, че депутатите от левицата са гласували против този кабинет. „Ясно беше казано, че тази коалиция 2+2 е всичко друго, но не и публична и прозрачна”, каза още социалистът. Според него в четворната коалиция има несъвместими разбирания и политически тези и това ще става ясно оттук нататък с гласуванията на бюджета и на законопроектите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1442 5

Коментари 5

Добави коментар
Таска

2014.11.24 | 10:05

5
Но пък механизмите по източване на пари сработиха парфектно под политическия чадър.
Осман Хасан

2014.11.23 | 20:27

4
Булгаринат е много лош човек и не трябва да живей!
Павел

2014.11.23 | 18:03

3
Дам, механизмите не работят, Василев забогатява, а ние плащаме за това.
Деа

2014.11.23 | 16:41

2
За какви механизми говори г-на? За крадливите ли? Те са си на място и работят безотказно!
Серж

2014.11.23 | 16:41

1
Интересно ми е някога ще замажем ли това петно на името на страната ни наречено КТБ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини