Управляващата партия в Полша с превес на местните избори

  • 23 ноември 2014 11:50

  • 1110
  • 0
Управляващата партия в Полша с превес на местните избори
©

Управляващата в Полша проевропейска партия "Гражданска платформа" е победила в осем от общо 16 воеводства по време на първия тур от местните избори. Тя има общо 179 кресла в парламентите на воеводствата, информира БНР.

Най-голямата опозиционна партия "Закон и справедливост" на бившия премиер Ярослав Качински получи 169 мандата и спечели в шест воеводства. Трета е влизащата в управляващата коалиция Полска селска партия (ПСП) със 159 места в местните парламенти и с победа в две воеводства. Другата голяма партия "Съюзът на демократичните леви сили" завоюва 28 места.

Първият тур на местните избори се състоя миналата неделя, 16-и ноември. Огласяването на резултатите обаче бе забавено заради неизправност в компютърната система. Това доведе до напрежение сред поляците и до оставките на председателя на Държавната избирателна комисия и един от членовете й.

Балотажът ще се проведе на 30-и ноември, като със сигурност той ще се състои във Варшава и големите градове като Краков, Познан, Вроцлав, Гданск и Катовице.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1110 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини