На Летище София задържаха 599 костенурки

  • 23 ноември 2014 11:29

  • 2753
  • 2
На Летище София задържаха 599 костенурки
©

599 костенурки, забранени за внос в ЕС, задържаха митническите служители на Аерогара София.

Костенурките са пристигнали в България от Сингапур с полет на чуждестранна авиокомпания. По документи пратката е представлявала 13 специални контейнера с живи рибки.

Изпращач на пратката е чуждестранна фирма, а получателят е българска фирма. По метода анализ на риска митническите служители са селектирали пратката за проверка, при която става ясно, че един от контейнерите съдържа забранените за внос костенурки.

Задържаните екземпляри са от вида червенобуза костенурка, пояснява НТВ. Естественото обиталище на този вид костенурки са югоизточните части на Северна Америка. Те са изключително адаптивни и устойчиви както на ниски, така и на високи температури. Всеядни са, ядат и месо.

По тези причини, според експертите, задържаните костенурки „представляват заплаха за местните видове”. Те са иззети от митническите власти и са предадени на столичния зоопарк.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2753 2

Коментари 2

Добави коментар
не син

2014.11.24 | 21:46

2
Това костенурки нинджа ли са ! И Батман не може да се справи с толкова много,но нашите митничари са супер-супер герои ! Де така да се справяха и с реалните престъпници ! Ама те пък имат права !

2014.11.24 | 21:45

1
При задържането прочетохте ли им правата?

Добави коментар

Водещи новини