Все още няма спрян нито един опасен асансьор

  • 23 ноември 2014 09:09

  • 1439
  • 1
Все още няма спрян нито един опасен асансьор
©

След поредния асансьорен инцидент тази седмица беше взето решение да се предприемат спешни мерки - проверка на всички 80 000 опасни асансьора и незабавно спиране на поне 20 000 от тях. Оказа се обаче, че все още няма спрян нито един асансьор.

Един от асансьорите, кандидат за спиране, се намира в 50-годишен жилищен блок. Специалистите набелязаха поне 20 причини, поради които старата машина не трябва да работи нито ден, разказа Нова телевизия.

Защо и този път добрите намерения от срещата между Агенцията за технически надзор и бранша не бяха увенчани с успех? Според Асансьорната асоциация отговорът е колкото прост, толкова и сложен – законът не може да принуди спирането на опасни съоръжения. Нямало и достатъчно инспектори, които да ги контролират, твърдят от асоциацията.

Предположение, че инспекторите извършват проверките фиктивно, изрази и зрител на Нова телевизия. В студиото на "Събуди се" директорът на Агенцията за технически надзор показа заповед за спиране на асансьора.

Малко по-късно обаче беше предоставен документ, в който инспектор от същата тази агенция определя асансьора като "технически изправен". Нова телевизия потърси за коментар Агенцията, но ясен отговор така и не получи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2014.11.24 | 06:51

1
Няма и да има!!!!!

Добави коментар

Водещи новини