Кирил Йорданов не се чувства виновен за Пламен Горанов

  • 22 ноември 2014 11:00

  • 1935
  • 1
Кирил Йорданов не се чувства виновен за Пламен Горанов
©

"Безспорно това е травма за мен за цял живот – това, което се случи с този млад човек. В степента, в която искрено съжалявам за нещо, е че нямах възможност, това се случи в 7:20, ако беше застанал там 30 минути по-късно, аз щях да мина край него и резултатът щеше да е абсолютно друг". Така бившият кмет на Варна Кирил Йорданов коментира в студиото на „Тази събота” по БТВ самозапалването на Пламен Горанов през февруари 2013 г., след което той подаде оставка.

Той управляваше морската ни столица близо 14 години с подкрепата на няколко различни партии, последната от които – ГЕРБ.

Йорданов каза, че щял да обясни на активиста „неоснователността на тази негова мотивация” да иска от него да се оттегли. Овен това, той припомни данните на прокуратурата, според които пожарът е предизвикан неволно в резултат на „форма на самонадеяност” и Горанов не е искал да отнеме живота си.

Йорданов категорично отказа да поеме вината за смъртта на младия мъж и заяви, че е станал жертва на политическите борби в морския град, а и като цяло в държавата. Той определи изживяното през последната година и половина като „взрив на забавен кадър”.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1935 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
резултатът щеше да е друг да

2014.11.23 | 08:22

1
резултатът щеше да е друг да, ти да гориш МЪРШО ПРОДАЖНА.

Добави коментар

Водещи новини