Арест за експремиера на Португалия Жозе Сократеш

  • 22 ноември 2014 08:20

  • 1208
  • 3
Арест за експремиера на Португалия Жозе Сократеш
©

Бившият португалски премиер социалист Жозе Сократиш бе арестуван в рамките на разследване за корупция, данъчни измами и пране на пари, предаде Франс прес, като се позова на главната прокуратура, съобщи БТА.

Още трима души са били задържани във връзка със случая през последните дни, съобщи правителството в комюнике. Те са били изправени пред съдия вчера.

Правоохранителните органи са провели обиски на няколко неуточнени места.

Според медии 57-годишният Сократиш е бил арестуван при пристигането си на летището на столицата Лисабон вчера следобед и е предвидено да бъде изправен пред съд днес. Обект на разследването са банкови операции и трансфери на пари с неизвестен произход.

Случаят идва само седмица след избухването на корупционен скандал по повод издаването на "златни визи" на чуждестранни инвеститори, във връзка с който бяха арестувани няколко високопоставени държавни служители. Аферата доведе до подаването в оставка в неделя от министъра на вътрешните работи Мигел Маседу от Социалдемократическата партия, по-големия партньор в управляващата десноцентристка коалиция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1208 3

Коментари 3

Добави коментар
1222

2014.11.23 | 11:55

3
Е ,какво чудно има в това ?! Корупция ,данъчни измами ,пране на пари. Защото са СОЦИАЛИСТИ . Крайно време е и Председателя на ПЕС ,да бъде подведен под съдебна отговорност с подобни обвинения. /" Защото сме социалисти" - автор С. Станишев/

2014.11.23 | 11:55

2
stanihev na kogo prodade sekretnite dokumenti koito uj izgubil . zahto ne si izgubi bankovite smetki?????
ммммм

2014.11.23 | 11:55

1
кога ще арестуват боко тиквата ?

Добави коментар

Водещи новини