Акция „Респект” в столичните клубове

  • 22 ноември 2014 06:54

  • 3297
  • 6
Акция „Респект” в столичните клубове
©

Специализирана полицейска операция с участието на прокуратурата, НАП и агенцията по храните се проведе в рамките на два дни в най-известните столични нощни клубове. От прокуратурата потвърдиха пред „Монитор”, че операцията ще продължи и през уикенда, а целта е да се види доколко се спазва законът в клубовете в столицата.

Различните екипи от проверяващи имат отделни задачи, пояснява "Монитор". От полицията и прокуратурата проверяват заведенията за съмнителни лица, участници в кримиконтингента, непълнолетни или издирвани. При съмнение се правят и обиски, за да се види дали клиентите на кръчмите не носят в себе си дрога. Данъчните пък следят дали има нарушения на фиска – работили касовият апарат в кръчмата, издават ли се касови бележки за вход и консумация и води ли се отчет. Освен това се прави и проверка на оборота на заведението, както и на трудовите договори на персонала и осигуровките им. От агенцията по храните пък следят дали студената и топлата кухня в заведенията, както и питиетата от бара отговарят на законовите изисквания и дали не се сервира алкохол менте.

Действията на компетентните органи са внезапни и са в продължения на мащабната операция на Софийската градска прокуратура и СДВР, при която само за 10 дни бяха арестувани 91 мъже за разпространение и притежание на дрога.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3297 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
чуколина

2014.11.23 | 22:20

6
насраният трол на сидераста е налазил..урод долен безроден

2014.11.23 | 22:20

5
Плащаш по 5-10 лева вход в повечето дискотеки в София. Но за сметка на това касова бележка, никога! После пишат на касовия апарат, че са влезнали 10 човека за вечерта, а те реално са били 300 и 10.
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.23 | 22:20

4
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.23 | 22:20

3
Боко! Тикво! Вече 20 години тровиш България с наркотици! Натрупа милиарди! Стига с тази лакомия и алчност!? Там за където си тръгнал не може да отнесеш нищо!
D

2014.11.23 | 08:34

2
Да проверят и дали се спазва забраната за пушене!

2014.11.23 | 06:54

1
Тралала проверки Всичко е да се знае сега пред кой трябва да се отчитат

Добави коментар

Водещи новини