Вучков: Няма да съм в сянката на Цветанов

  • 21 ноември 2014 17:53

  • 1934
  • 0
Вучков: Няма да съм в сянката на Цветанов
©

МВР е помогнало при снощния случай с пациент със съмнения за ебола в столична болница. Трябваше да се установят няколко човека, които са били в контакт с пациента, но след 4.00 ч. това стана безсмислено, обясни в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Попитан за контактите си с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и дали ще остане в сянката на бившия вътрешен министър, Вучков заяви: "Няма да бъда в ничия сянка.  Никой не ми е поставял такива условия. Ще си изпълнявам функциите съобразно закона. Няма нищо осъдително в това вътрешният министър да говори с председателя на парламентарната група на най-голямата политическа партия у нас. Важното е да не позволим вътрешното министерство да се ползва за политически или пропаганди цели".

Той призна, че при предишния мандат на ГЕРБ е имало прекалена показност при провеждането на полицейските акции. Още в самото начало на мандата гарантирам, че това няма да се случва. Ще се подава информация чрез медиите към обществото, но само дозирано Пиар акции няма да се правят. Полицията ще говори чрез обвинителните актове на прокурора в съдебна зала, категоричен бе вътрешният министър.

Вучков каза, че МВР няма да се занимава с подслушвания, а те ще останат към служба ДАТО. Той посочи, че реформата в ДАНС трябва да бъде извършена плавно. Според министъра спецслужбата не трябва да се занимава с подслушвания, а трябва да има чисто контраразузнавателни функции.

Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. посочи, че няма да оказва натиск върху главния секретар на МВР Светлозар Лазаров да подаде оставка. Вътрешният министър обаче подчерта, че с промените в Закона за МВР трябва да се върне балансиращата роля на президента при назначаването на главния секретар на силовото ведомство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини