Добрите учители ще стават лидери

  • 21 ноември 2014 16:53

  • 2003
  • 0
Добрите учители ще стават лидери
© Getty Images/Guliver

Учителите с добри практики ще стават лидери. Ще се създадат такива механизми, прилагащи творческия процес да бъдат стимулирани не само материално след приемането и прилагането на така чакания нов Закон за училищното образование. Това съобщи министър проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент в Хасково.

На прилагащите творческото начало учители ще се дава възможност да обучават свои колеги, или пък да специализират в чужбина. Това ще бъде прието от гилдията и дано за някои не се приеме като шок, допълни министърът.

Държавата да е в началото и края на учебния процес, а да има повече свобода в средата, препоръча още Танев. Той обяви, че са необходими мерки за преодоляването на различията между училищата в Министерския съвет пък имало съгласие, че бюджетът за образование трябва да бъде увеличен като процент от брутния вътрешен продукт. Намерение било и краят на основното образование да е след завършването на 7-ми клас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини