Баща насилник удари в главата директор на социална служба

  • 21 ноември 2014 15:19

  • 1928
  • 2
Баща насилник удари в главата директор на социална служба
©

Пореден акт на физическо насилие над служител на Агенцията за социално подпомагане беше извършен тази сутрин в дирекцията "Социално подпомагане" - Оборище, се посочва в съобщение от пресцентъра на АСП.

Нападнат и ударен в главата е бил Иван Иванов, директор на дирекцията. Нападателят е баща на три деца, спрямо които е предприета мярка за закрила и във връзка с продължаването на работата по случаите той е поканен за съгласуване на действията.

Случаите на децата са отворени през октомври 2013 г., когато след насилие над едно от децата от страна на бащата, на детето е предоставена полицейска закрила.

По време на срещата днес мъжът е скъсал предоставените му документи, крещял е на социалния работник. Чувайки виковете, се намесил директорът Иванов, който при появата си е бил нападнат и ударен в лицето. Потърсено е съдействието на полицията и на Спешната медицинска помощ заради кръвоизлив в ухото.

Дни по-рано жена е нападнала Милена Маринова, началник на отдела "Закрила на детето" в същата дирекция "Социално  подпомагане". Жената е майка на дете, отново с предприета мярка за закрила след сигнал за упражнено насилие в семейството,  получен в началото на ноември т.г. На 10 ноември при посещение в дирекцията жената отправила заплахи към служителите и нанася  удари с две ръце на Маринова. По случая е образувано досъдебно производство.

Тези два инцидента свидетелстват за ескалиращата агресия спрямо служители на АСП, се отбелязва в съобщението. През  септември т.г. удар в главата е понесъл социалният работник Николай Неделчев от дирекцията "Социално подпомагане" -  Севлиево. Нападателят е бил възрастен мъж, явил се в дирекцията, за да получи заповед за настаняване в Дом за стари хора, като молбата му е удовлетворена броени дни след подаването й. През май т.г. жена е нападнала социален работник от отдела "Закрила  на детето" на работното му място в Смолян при изпълнение на служебните му задължения.

Споменатите инциденти са само малка част от ширещите се случаи на вербална и физическа агресия срещу социални работници, се посочва в съобщението. По този повод АСП категорично потвърждава многократно заявената си позиция относно недопустимостта на посегателство спрямо нейни служители при изпълнение на техните задължения. Агенцията ще продължи да настоява и за адекватни промени в нормативната уредба, свързани с гарантиране на защитата и сигурността на социалните работници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.24 | 12:18

2
Вместо "Баща насилник" сложете "Миризлив циганин" и ще бъдете по-близо до обективната истина.
neli

2014.11.23 | 23:50

1
оф тия и да ги убиеш пак ще им е малко....освен да плюскат държавни пари и цял ден да спрягат глагола мотам се нищо ...ама нищо друго не могат да правят....само бой и ....бой...

Добави коментар

Водещи новини