Обама поздрави Борисов за втория му премиерски мандат

  • 21 ноември 2014 14:37

  • 1749
  • 4
Обама поздрави Борисов за втория му премиерски мандат
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият изпрати поздравителен адрес до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Уважаеми господин министър-председател, поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни. Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта", пише Обама.

"Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат. Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия. Желая Ви всичко най-хубаво за успешен втори мандат и очаквам нашето бъдещо сътрудничество", се посочва в поздравителния адрес от Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият до министър-председателя на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1749 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.23 | 09:49

4
Osven negativi za Balgaria,clenstvoto ni v NATO ne donese nishto !Samo trupove i oproshtavane na dalgove-poneje sme mnogo bogati !

2014.11.23 | 09:48

3
Така като си дава подкрепата да подкрепяме суверенитета на Украйна от което търпим огромни загуби и за приемането на хиляди бежанци които ни съветва да интегриране да беше ни подкрепил и финансово за да не мизерства народа ни.

2014.11.23 | 09:48

2
STIGA STE PLJULI KOMENTIRASTI !! Politikata na B.Borisov e pravilnata. Sravnjavaite i MISLETE, s psuvni, genitalni opisanija i pretenzii za 50 leva njama da podobrite badesteto na dezata ni.
баба гицка

2014.11.23 | 09:47

1
браво Бойко - а капутин си направи сепуко = 45 рубли за долар - скоро ще има преврат в кремъл

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини