Котка надушва приближаването на смъртта

  • 21 ноември 2014 13:50

  • 4797
  • 2
Котка надушва приближаването на смъртта
©

Котка, надарена със свръхестествени способности, усеща кога даден човек е на път да си отиде от този свят.

7-годишният Оскар вече над 50 пъти е предсказвал смъртта на пациенти в хоспис в Роуд Айлънд, САЩ.

Котаракът бил осиновен от персонала на хосписа преди седем години, когато бил още бебе, и оттогава живее в медицинското заведение, като всеки ден обикаля стаите на пациентите. След около година служителите забелязали способностите на Оскар, пише в. "Новинар".

Те установили, че малко преди смъртта на някой пациент пухкавият любимец се сгушвал до болния и лежал при него с часове, а никога не се задържал при хората, които имат да живеят още. Първоначално медиците мислели, че сгушването при смъртниците е съвпадение, но случаите зачестили толкова много, че тази теория пропаднала.

Лекар от хосписа дори написал книга за уменията на животното, като разкрива подробности за някои от случаите. Веднъж Оскар се свил на кълбо върху болния крак на жена, който бил почти некротизирал заради сериозен тромб, и лежал там, докато пациентката починала.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4797 2

Коментари 2

Добави коментар
dread

2015.03.02 | 20:43

2
имах сиамска котка, която лягаше и се притискаше до мен, когато бях на крачка от смъртта и плачеш... оцелях, преборих се, но от тогава котетата са ми любими животинки.
dr. house

2014.11.26 | 00:12

1
Д-р Хаус има серия на тази тема

Добави коментар

Водещи новини