Задържаха двама за палеж на автомобил и опит за отвличане

  • 21 ноември 2014 12:38

  • 1360
  • 0
Задържаха двама за палеж на автомобил и опит за отвличане
©

Полицията е задържала двама мъже, опожарили автомобил и направили опит за отвличане на четирима младежи от севлиевското село Горна Росица.

Задържаните са 25-годишен софиянец и 21-годишен севлиевец. Това съобщиха днес от областната дирекция на МВР в Габрово. В районното полицейско управление в Севлиево сигналът за инцидента е подаден миналата нощ от 20-годишен младеж от село Горна Росица. Младежът обяснил, че той и трима негови приятели от селото на възраст между 19 и 22 години са били отвлечени. Според потърпевшия, подал сигнала, той и тримата му приятели пътували с лек автомобил "Фолксваген Голф" по улиците на село Горна Росица, но били застигнати и спрени от двама мъже, движещи се с "Мерцедес". Мъжете ги заплашили с нож и пистолет, отнели им мобилните телефони и ги принудили да потеглят с колата в посока към габровското село Яворец. След като автомобилите спрели на страничен черен път, младежите използвали невниманието на мъжете и успели да избягат. По-късно, след като стигнали до село Яворец, младежите се обадили в полицията от дома на свои познати.

Полицаите заградили района и няколко часа по-късно установили извършителите на престъплението. Те били задържани в жилищата им, където били намерени ножът, газовият пистолет и автомобилът "Мерцедес". Полицията открила и автомобила на младежите, който бил опожарен от мъжете край село Горна Росица. Според първоначалните полицейски данни, престъплението е извършено след употреба на алкохол и без ясни мотиви и цел. По случая е започнало досъдебно производство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини