Стартира 12-ото издание на "Българската Коледа"

  • 21 ноември 2014 11:27

  • 880
  • 0
Стартира 12-ото издание на "Българската Коледа"
©

Днес стартира 12-ото издание на "Българската Коледа".

Благотворителната кампания подпомага деца с различна степен на увреждания и заболявания, както и болници, чрез закупуване на апаратура, припомня БНР.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното вчера отчете, че по време на предишната кампания са били събрани 2,163 милиона лева. Във фокуса на инициативата миналата година бяха децата с увредено зрение и слух.

"Българската Коледа" помогна и на 264 деца с детска церебрална парализа. Общо 18 хиляди са децата у нас с тази диагноза, като всяка година се прибавят нови 1000.

Ранната диагностика и активната рехабилитация са от изключителна важност. Децата се нуждаят от процедури, които не се включват в клиничните пътеки и тогава те разчитат на "Българската Коледа". Сред тях е и 5-годишният Иван. Той е роден в края на шестия месец. Идва на бял свят с тегло 1,300 кг. Заради болестта момчето трябва да прави редовни процедури, понякога по три на ден. А за тях са необходими средства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
880 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини