Секта погубила топманекенката Руслана Коршунова

  • 21 ноември 2014 11:15

  • 8467
  • 1
Секта погубила топманекенката Руслана Коршунова
©

Култът "Розата на Света" е виновен за показното самоубийство на руския супермодел Руслана Коршунова. Това е заключението на следователите по мистериозния случай, който разбуни духовете във висшата мода преди 6 г., пише в. "България днес".

Учудващо за мнозина, в края на юни 2008 г. родената в Казахстан 20-годишна красавица се хвърля от прозореца на апартамента си на 9-ия етаж в сградата в Манхатън. Дни преди това топмоделът се връща от Париж, където имала ангажименти и се чувствала прекрасно.

"Няколко часа преди трагедията бяхме заедно в дома й и гледахме филма "Дух" с Деми Мур и Патрик Суейзи", твърди пред разследващите гаджето й Артем Перчнок. "Наложи се да изляза за малко и я оставих сама. Всичко бе нормално. Нямаше никакви индикации какво ще се случи", допълва младият мъж.

Лицето на дизайнери като Нина Ричи, Марк Джейкубс, Кристиан Диор и Дона Каран е на върха на славата си, когато посяга на живота си. Нейни снимки украсяват кориците на европейските издания на списанията "Ел" и "Вог" и всички предричат на Руслана бляскава кариера. Смъртта й идва като гръм от ясно небе. Никой не предполага какво се крие в дъното на трагедията. Даже най-близките й хора.

Години по-късно загадката е разбулена. Коршунова приела религиозно-философското учение на "руският Данте" Даниил Андеев. Синът на големия руски писател и философ Леонид Андреев, смятан за идеен и естетически предшественик на Жан-Пол Сартър и Албер Камю, е определян за човека, който не само е предусетил, но и е видял и назовал и рая, и чистилището, и ада.

Роденият през 1906 г. възпитаник на Литературния институт в Москва създава идейно течение с мистични и окултни залитания. Неговият грандиозен трактат "Розата на Света" за съкровения строеж на Вселената, за мистичната история на цивилизацията и за бъдещето на човечеството излиза едва през 1991 г. - почти 32 г. след смъртта на Андреев.

Написаната в съветските затвори книга е оплюта  от блюстителите на православната вяра, а Даниил е обявен за еретик. Въпреки това в началото на XXI век религиозните стихове на писателя се превръщат в настолно четиво за руската духовна аристокрация, а мнозина политици, бизнесмени и хора от висшето общество възприемат възгледите му за света.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8467 1

Коментари 1

Добави коментар
nana

2014.11.25 | 00:32

1
Кой казва , че е умна?

Добави коментар

Водещи новини