Томислав Дончев: 2014 е загубена година

  • 21 ноември 2014 08:25

  • 1284
  • 0
Томислав Дончев: 2014 е загубена година
©

Още от първия ден на новото правителство сме в контакт с колегите от Европейската комисия. Трудно се оправя нещо, което е разваляно една година. Имахме две спрени европрограми. ОП "Околна среда" я отпушихме, но има още много работа. Реалистичният вариант е да възстановим около 800 млн. лева по нея.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, вицепремиер и министър по европейските фондове. 2014 година беше загубена. Това го прогнозирах още миналата година. Силно се надявам да успеем да спасим 2015 година. По част от въпросите има незатворени теми с ЕК. Темата със заема беше обсъждана неведнъж. Всичко се дължи на лошия бюджет за 2014 година. Това беше една нулева година отвсякъде. Страната трябва да има ресурс, за да плаща. Ще направим всичко възможно, за да отпушим и ОП "Регионално развитие". Опасността от загуба на средства също е голям проблем. Рискът тази година е да загубим повече от няколко милиона, което ще се случи за първи път, обясни Дончев.

Приоритет за мен ще бъдат еврофондовете, но не трябва да се забравят проблемите в енергетиката и всички останали сектори. Насърчаването на малкия и средния бизнес също са важни. Успокояването на ситуацията в страната също спомага. Не случайно премиерът лично благодари на депутатите в парламента. Благодарение на тях доверието в България се връща. ЕК иска да работи със стабилни партньори. Същото важи и за чуждите инвеститори, завърши вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини