Експерти по сигурността: НСО трябва да се закрие

  • 20 ноември 2014 19:02

  • 2264
  • 3
Експерти по сигурността: НСО трябва да се закрие
©

Надявам се, че Патриотичния фронт ще бъде организацията, която ще предлага важни решения за националната ни сигурност. Случаят с Орхан Исмаилов ги компрометира. Нека да бъдем патриоти, но достоверни.Това коментира бившият министър на отбраната Бойко Ноев в ефира на БНТ.

Две са групите проблеми, с които се сблъсква българското общество - това са кризата в Украйна и бежанската вълна. Кризата с бежанците е по-сериозната опасност за националната ни сигурност, подчерта той. За този проблем няма да ни помогнат НАТО и ЕС. Българските власти трябва да решат тези проблеми, отбеляза Ноев.

Освен бежанците имаме и други вътрешни проблеми - това е корупцията. Тя демобилизира имунната система на държавата и нейните функции. Това посочи Румен Миланов, бивши началник на НСБОП и НСО в същото предаване.

Проблем на националната сигурност са сведени до това къде се намира в момента ГДБОП. Крайно време е правителството и Народното събрание да погледнат сериозно на сигурността. МВР иска да реши проблема с бежанците с увеличаване на постовете по границата, а това не е правилно. 2 милиарда лева годишно се губят от акцизи на митниците. По-правилно би било тези сили да се концентрират там. Вместо МВР в охраната на границите трябва да се включи армия, посочи Миланов.

НСО трябва да се закрие, категоричен е Ноев. България е една от малките държави. Това е остатък от УБО и е привилегия на властта. За трима души не е необходимо да има цяла армия от охрана. от терористична заплаха охраняват антитерористична група към МВР. Нека да не се правим на важни, добави той.

НСО има своето място, но не трябва да е към МВР. Най-добре е службата да е на подчинение на президентството, посочи Миланов. Трябва да се прецизират хората, които изпълняват тези длъжности. Структурите като Националната разузнавателна служба трябва да работят с по-висок бюджет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2264 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МУКАНИНА

2014.11.22 | 18:04

3
Е,такива идиоти като вас двамата е...... а мамата на БЪЛГАРИЯ!! ДЕ всички да бяхте ,като ПАТРИОТИТЕ ?!!!!!! в Турция ,може ли някой с БЪЛГАРСКО ИМЕ да стане зам.министър на отбраната или депутат?!!

2014.11.22 | 18:03

2
РЕжете всичко наред,за да си докарате пари за КТБ,РБ се компрометират с решението да назначават калинки и шпиони в отбраната,а не професионалисти,не си измивайте ръцете с ПФ.

2014.11.21 | 04:08

1
абе я кажете за новите технологии за масов контрол , нали бяха на обмяна на опит

Добави коментар

Водещи новини