Калфин: Над 1/3 от пенсиите зависят от държавния бюджет

  • 20 ноември 2014 18:31

  • 2654
  • 7
Калфин: Над 1/3 от пенсиите зависят от държавния бюджет
©

Начинът, по който се управляваше досега КТБ е изключително неправилен. Аз съм против цесиите. При тях някой, който има депозит се съгласява да загуби голяма част от парите си и те отиват при някой, който има кредит. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в предаването "Още от деня" по БНТ.

За пенсионната реформа социалният министър посочи, че от предложената добавка, която ще се изплати на 1,5 пенсионери с пенсии до 286 лева, ще се възползват повече, отколкото по време на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Бюджетът е в много тежко състояние, отбеляза Калфин. Три правителства се упражняваха на него, а това не са помощи. Такива са възможностите на бюджета, затова даваме и такива добавки.

През последните години в България ножицата между ниските и високите доходи много се разтвори, това е факт. В цяла Европа се наблюдава такава тенденция. Плоският данък също води до това разделение и тук ние не сме съгласни с колегите от ГЕРБ, обясни Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Заемът, който ще се изтегли ще отиде за вече направени разходи. В изработването на бюджета има разлика от над 1 милиард. Над 2 милиарда е доплащането на държавата към пенсионната система. До голяма степен над 1/3 от пенсиите зависят от държавния бюджет. Пенсионната система трябва да стане независима, категоричен е Калфин.

Дългосрочните решения, обещани от Орешарски, са останали неизпълнени. Те просто замразиха пенсионната възраст и не си мръднаха пръста. Социалният министър посочи, че, когато се обсъжда реформата ще се сложат всички предложения на масата и ще се взем дългосрочно решение, обеща Калфин. Той обяви, че е получил една много добра разработка за пенсионна реформа от служебния министър на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2654 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Просто жена

2014.11.28 | 14:22

7
Добре е ,че давате на пенсионерите по 40 лв., но на кои?На тези, които цял живот са яли, пили и все чакат на държавата.Лошото е, че за няколко лева в по-вече от 286 лишихте други.Ние не сме вашите пенсионери.Давайте на вашия електорат, те ще гласуват за вас.Тези са свикнали някой да им дава и пак ще чакат.А ние ще си купим за Коледа"кайма народна, даже с лук" и ще знаем, че на никой не му пука за нас.Вълнувах се няколко дни в очакване на тези пари и вдигнах кръвно.Сега , като знам, че не ви пука за мен се успокоих и съм добре.Ь вие се местете от партия в партия и чакайте някой да ви повярва колко много мислите за народа.Наздраве!
просто гражданин

2014.11.28 | 14:21

6
Напротив бульо, точно тези хора са построили всичко което което виждате около Вас. Всички знаем кои вземаха големи заплати и пенсии, и преди и сега. Именно те са хората които не са поставили камък върху камък в тая държава! Ще Ви дам пример с майка ми, светла и памет, 38 години трудов стаж в ТКЗС, в студ и пек с мотиката и знаете ли каква пенсия взе - 98 лева и 45 стотинки! А големите пенсии вземат тия които цялживот търкат някое бюро, навярно също като Вас.
Пенсия

2014.11.27 | 20:43

1
Може и да не сме толкова грамотни икономически , ама 3 милиарда ,къде ще потънат !Колкото и да чета ,отговор на тоя въпрос няма ! А отговора е за КТБ -не за спасяването му ,а после тия парички ще отидат -директно при -Боко ! Толкова ,ли не можаха ,да им се откъснат 50 млн.лв. -за да не делят на "бедни" и "богати " -над 286 лв., българските пенсионери !Но,дупе ги лъже ,ако си мислят ,че с 40 лв. могат да подкупят 1 млн. пенсионери ! И с 3лв .увеличение на пенсиите -нагодина !
Кали

2014.11.28 | 14:21

5
Че държавният ни бюджет не би следвало да е малък !!! А защо тогава държавата отчита минимален държавен приход???
Кали

2014.11.28 | 14:21

4
Защо българите имат минимални трудови възнаграждения ??? Защо разходите на българите са повече от приходите им ???
Кали

2014.11.28 | 14:21

3
Защо държавната политика на страната е такава ??? Защо България е на последно място в света по доходи ???
ЖОРО

2014.11.28 | 14:21

2
АБВ КАКВО ПРАВИТЕ С ГЕРБ НИЩО НЕ ВИ СЕ ПРИЕМА НИТО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НИТО КОЛЕДНИ НА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЗАМРАЗЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ,ТОВА Е ПОЗНАТО ЗА ТЯХ УПОМЕНЕТЕ СЕ АБВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини