НС прие Комисията за контрол над службите да се формира на пропорционален принцип (видео)

  • 20 ноември 2014 16:25

  • 1738
  • 2
НС прие Комисията за контрол над службите да се формира на пропорционален принцип (видео)
© Булфото

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност и използването на специални разузнавателни средства ще бъде сформирана на пропорционален принцип, решиха депутатите.

Текстът от проекта на парламентарния правилник беше приет с 95 гласа "за", 41 "против" и трима въздържали се.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от БСП лява България попита мнозинството защо се отказва от една утвърдена парламентарна практика комисията за контрол на спецслужбите да се формира на паритетен принцип. Сега, когато се говори за публичност и прозрачност, сега, когато в новото парламентарно мнозинство са реформаторите, които искат контрол, публичност и прозрачност, на практика се осакатява парламентарният контрол върху толкова важна дейност, коментира Манолова.

Тя поиска отговор защо реформаторите подкрепят предложението за въвеждане на пропорционален принцип, при който "ГЕРБ ще имат пълен контрол върху контрола върху дейността на службите". Мисля да информирам "Протестна мрежа" за действията на тези, с които до вчера тя беше на улицата, заяви Манолова.

Тя отново разкритикува блока, като посочи, че реформаторите са предали това, за което са се борили, в момента, в който са се наредили на депутатските кресла. Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще се формира на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група, прие още парламентът.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на постави въпроса защо управляващите се отказват от ротационния принцип за председателство на тази комисия. Много основателно е предположението е, че това е поредната обещана комисия на Патриотичния фронт, посочи тя.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ коментира, че с изказванията си Манолова разведрява обстановката в залата. Според нея обаче, Манолова да говори за демокрация, било като виц. Всеки народен представител може да бъде избиран най-много в две постоянни комисии, като може да е председател само на една постоянна комисия, прие още парламентът.

На фона на разгорещените дебати беше гласувано удължаване на пленарното заседание до 20:00 ч. Това разгневи част от депутатите, които обясниха, че се нарушават трудовите им права.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1738 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хатакларъ Е ПРОЕКТ НА ДПС

2014.11.20 | 19:46

2
воленуглу + ДОГАН = ВЕЧНА ЛЮБОВ И СЕКС ДО ПРИПАДЪК
BOIKYYGLY JENATA NA AHMED DOGAN

2014.11.20 | 19:46

1
OBIZAM DOGAN KOGATO MI GO ZAVIRA V YSTATA I DA MU PIQ SPERMATA-OBIZAM I KOGATO ME SHIBA V GAZA----AZ BOIKO PEDERASA

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини