Лукарски: Работим за намаляване на административната тежест за бизнеса

  • 20 ноември 2014 15:18

  • 1040
  • 0
Лукарски: Работим за намаляване на административната тежест за бизнеса
©

Работим за подобряване на инвестиционния климат в България и връщането на доверието в институциите. Усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда, каза министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, съобщава пресцентърът на Министерството на икономиката, предаде БТА.

Сред основните приоритети на Министерството на икономиката е именно насърчаването на инвестициите във високотехнологични производства, които са двигател на всяка икономика,  заяви министърът.

Според Лукарски законодателни промени в Закона за обществените поръчки са абсолютно задължителни с цел воденето на прозрачна политика. По неговите думи основните промени, които ще залегнат в новия законопроект, са свързани с електронизацията на търговете при възлагането на обществените поръчки и с унификацията на документите. Друга мярка за осигуряване на по-висока ефективност на системата ще бъде засилването на ролята на Агенцията по обществени поръчки.

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор извърши проверка на дрегерите и радарите, които използва "Пътна полиция" като мярка срещу зачестилите сигнали за използване на несертифицирани радари и дрегери от служителите на МВР. Ще започнат и проверки на сертификацията на пиротехнически съоръжения и детски играчки във връзка с наближаването на Новогодишните празници, съобщи министър Лукарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини