Сърбия: Продължаваме към ЕС

  • 20 ноември 2014 14:03

  • 1821
  • 1
Сърбия: Продължаваме към ЕС
©

Сърбия ще продължи пътя си към Европейския съюз, каза премиерът на страната Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б92.

Министър-председателят на западната ни съседка даде пресконференция след разговорите с комисаря по разширяването на блока Йоханес Хан в Белград. Вучич заяви, че страната му няма нито две, нито три политики. "Това го казвах навсякъде и в Брюксел, и във Вашингтон, и в Косовска Митровица, и в Белград при посещението на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на 16 октомври – нашата цел е Сърбия да стане член на ЕС", категоричен бе премиерът.

Вучич посочи, че страната му уважава териториалната цялост на Украйна. Той обаче подчерта: Сърбия няма да налага санкции срещу Русия. Премиерът посочи, че представителят на Австрия в органа на изпълнителната власт на блока не е поставял условието пред западната ни съседка да въведе ограничения.

По-рано белградският в. Вечерне новине публикува интервю с Хан, в което австрийският дипломат е призовал кандидатката за член на ЕС да наложи ограничения. Хан от своя страна заяви, че е искал Белград да ускори хармонизацията на законодателството на страната с европейското.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
111

2014.11.22 | 00:18

1
Това е то запада, всичко решават със сила и санкции. Налагат санкции на Русия, а на Сърбия ще наложат санкции защото не искат да си затрият икономическите интереси с Русия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини