20 години затвор за убиеца на бургаската банкерка

  • 20 ноември 2014 11:47

  • 1536
  • 4
20 години затвор за убиеца на бургаската банкерка
©

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на бившия военен Любомир Симеонов, който на 23 септември миналата година уби с един изстрел в сърцето Павлинка Йовчева, шеф на дирекция „Дребно банкиране“ в УниКредит Булбанк Бургас, съобщи burgasinfo.

Магистратите отхвърлиха жалбата на Симеонов за по-малко от 20 години наказание, както и искането на близките на жертвата за доживотна присъда. „Предвид изложеното, апелативният съд намира, че така определено наказанието на подсъдимия е най-подходящото и съответно на извършеното престъпление, най-справедливо“, се казва в решението от 17 ноември. Наказанията „доживотен затвор“ и „доживотният затвор без замяна“ са приложими, само ако престъплението е изключително тежко, допълват магистратите.

Според тях „в настоящия казус наказанието „доживотен затвор“ ще бъде несъразмерно тежко за конкретното деяние и дееца, а данните за личността на подсъдимия Симеонов не налагат изолирането му до края на живота в затворнически условия“. На заседанието на 7 октомври второинстанционият съд разпита двама нови свидетели. Техните фирми са партнирали на Симеонов в подготовката на проект, с който е спечелил държавна субсидия, и по който е търсил съфинансиране от банка – работодател на убитата, но е имал спънки при получаването й.

Адвокатката на Симеонов – Ваня Радиева настоя за допускане на повторна психиатрично-психологическа експертиза на Симеонов и за събиране на допълнителни писмени доказателства. Съдът обаче отхвърли това.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас заяви, че не поддържа протеста на Окръжна прокуратура – Бургас срещу наложеното на Симеонов наказание, а жалбите на страните намира за неоснователни. С решението си от 17 ноември Апелативният съд в Бургас потвърди и пълния размер на исковете – общо 300 хил. лв. – за съпруга и двете деца на убитата Павлинка. Най-вероятно и двете страни ща обжалват присъдата пред ВКС, пише "24 часа".

Последвайте канала на

1536 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.23 | 21:37

4
Tazi bankerka mirizliva da ne s niakvo Zarsko poteklo ili ne6to pove4e ot mnojestvoto drygi ybiti xora za koito ybiizite ia poly4at po 8-10 g. zatvor ia ne,a Ziganite ybiizi koito ni izbivat po osodeno jestok na4in s nojove,villi,kirki ia vlezat v zatvora niakolko godini ia ne..

2014.11.21 | 23:33

3
Не е необходимо да си дипломиран юрист,за да знаеш,че когато човек си признава вината(както в неговия случай),присъдата е минимална,а също и когато е с чисто съдебно минало се дава един шанс на хората,но съдиите са били слепи и глухи и напоследък се забелязва такава тенденция към неразумно,нечовешко отношение на всеки попаднал в ръцете им.

2014.11.21 | 23:33

2
А кой ще осъди банките за тове че колко семейства са разбили, колко съдби са почернили, колко хора са заробили и как инищожиха икономиката и държавата. Кой ще ги съди а. То като нямаме нормални съдилища да грабваме калъчката и......

2014.11.20 | 16:43

1
Съдиите наистина са откачили,какви са тези присъди напоследък от по 15 и 20 години?Нормални ли сте,това е чудовищно!Още повече,че в този конкретен случай,държавата и институциите са виновни,че се е стигнало до това убийство,защото е бездействували по проблема на човека!Откачена държава!

Добави коментар

Водещи новини