Пуснаха на свобода най-добрия певец в бургаския затвор

  • 20 ноември 2014 07:10

  • 1620
  • 1
Пуснаха на свобода най-добрия певец в бургаския затвор
©

Осъденият на 16 г. за убийство Димитър Дамянов е един от освободените условно предсрочно с определение на Бургаския окръжен съд вчера, съобщи "24 часа".

Дамянов е известен заради музикалния си талант и многобройните участия в сценичните прояви на затвора. Той е прекарал зад решетките 11 години и 2 месеца, уточниха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Окръжните магистрати разгледаха 10 предложения, внесени от шефа на бургаския затвор - Бранимир Мангъров. Всички те преди това са минали през нарочна комисия, която прави оценка на риска за всеки един от осъдените.

По закон освобождаването по този ред е възможно, ако е изтърпяно поне половината от наказанието. Другите условия са "доброто поведение и положителното отношение към труда".

Това е една от причините за голямото желание у повечето лишени от свобода да работят, макар че през последните години възможностите за това рязко са намалели.

След 5 години и половина зад решетките на свобода излиза Чанко Момчилов, който е получил 9-годишна присъда за изнасилване. Съжалявам за грешките, които съм допуснал, заяви затворникът след като чу решението на съдия Събчо Събев, придружено от морални наставления.

Сред освободените са и двама с присъди за сводничество - Красимир Асенов и Константин Ганчев.

След година и два месеца лишаване от свобода в Ахелой се прибира Иван Караденизов. Преди време името му се свързваше с групата на Димитър Желязков - Очите. Последно Караденизов е бил осъден на 2 години за причиняване на тежка телесна повреда.

Съдът пусна и Ферда Акел - турски гражданин, осъден за трафик на наркотици като част от организирана престъпна група.

Довчерашните затворници обаче ще трябва да се срещат с пробационни служители през следващите месеци, а някои от тях имат и забрана да излизат от домовете си през нощта.

Последвайте канала на

1620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
някой си

2014.11.23 | 20:38

1
значи го пускат на свобода в затвора, така ли?

Добави коментар

Водещи новини