ДАНС нахлу във фонд "Земеделие" във Варна

  • 19 ноември 2014 20:50

  • 2668
  • 3
ДАНС нахлу във фонд "Земеделие" във Варна
©

Агенти на ДАНС нахлули изненадващо във фонд "Земеделие" във Варна. По непотвърдена информация при акцията били задържани две служителки.

Според запознати операцията била по сигнал за изнудване на бенефициенти по програмите за развитие на селските райони. Двете задържани служителки се занимавали с теренни проверки и картиране на земите на производители, които кандидатствали за субсидии. Според източници на "Труд" те изнудвали фермери за 10 процента от субсидиите. При задържането били открити 3000 лева.

Арестуван бил и трети човек, който преди време е работел във фонда. При акцията, която била под ръководството на софийската градска прокуратура, били иззети много документи и компютри.

От прокуратурата засега отказват коментар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
petko mir4ew

2014.11.21 | 17:47

3
HA I tam li korupcia -Ne moje da byde 4ak pyk I DANS ei kakwi raboti wzeha da stawat. arestuwanite sigorno 6te sa bolni ot, nqkakwi bolesti. PYRWO IZSLEDWANE ITOGAZ AREST .
българин

2014.11.21 | 17:46

2
Аз не знам да има по-изнудван народ от нашия. Всеки от който зависиш те изнудва, започва се оше от градината на децата ни, където ни искат пари за пердета( дори преди това, още при раждането), минава се през всички фази на образованието и после се започва по същество. От старшината до лекаря, през общината и всичко що е свързано с държавен служител. И всички тези хора, които ни изнудват имат нещо общо- българи са, като нас. Това показва, че нищо не ни обединява и че нямаме общо бъдеще.
Българин

2014.11.21 | 17:46

1
Анархията която създадоха правителствата от прехода до сега води до това. Има толкова закони в другите държави,които не са пипани над 100 години и защо нашите така наречени депутати които мислят за народа не ги приемат......................

Добави коментар

Водещи новини