Във Франкфурт ще гледат ''Златка - златното момиче''

  • 19 ноември 2014 16:54

  • 1597
  • 0
Във Франкфурт ще гледат ''Златка - златното момиче''
©

Столичен куклен театър ще бъде специален гост на ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ ДНИ във Франкфурт със спектакъла „Златка - златното момиче”.

Събитието, което се организира от Европейската централна банка (ЕЦБ), бе открито на 15 октомври 2014 г., и включва поредица от събития, представящи културния живот на България, като държава членка на Европейския съюз. Пред публика, която е основно от Франкфурт на Майн и региона Рейн-Майн, ще има множество концерти, изложби и театрални спектакли.

Представлението, което е по мотиви от българска народна приказка, ще се играе на английски език на 22 и 23 ноември (събота и неделя) в залата на Кукления театър във Франкфурт. Непосредствено след това, децата, които гледат представлението, ще могат да се включат в уъркшоп, заедно с артистите от Столичен куклен театър и да изработят модели на куклите, участващи в „Златка – златното момиче”. По този начин, Столичен куклен театър провокира детското въображение и кара приказката продължи, защото така малчуганите не само ще помнят магията на кукления театър, но и ще се почувстват част от нея.

ЗЛАТКА – ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ
Режисьор: Тодор Вълов
Сценография: Стефка Кювлиева
Музикална картина: Елена Методиева, Теодора Шипковенска
Участват: Галина Савова, Нелла Хаджиева, Венцислава Асенова, Христо Димитров

Последвайте канала на

1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини