80 са недоносените деца, родени във Велико Търново

  • 17 ноември 2014 14:36

  • 1754
  • 0
80 са недоносените деца, родени във Велико Търново
©

Около 80 са недоносените деца, родени във Велико Търново от началото на годината, съобщи д-р Кина Николова, завеждащ на Отделението по неонатология към МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов". Екипът на отделението, съвместно с фондацията "Нашите недоносени деца" отбелязаха Световния ден на недоносените деца - 17 ноември.

От името на директора на областната болница д-р Стефан Филев беше връчено дарителско свидетелство на представителите на фондация "Приятели на Търново", в която членуват български и британски граждани. След благотворителни инициативи и събиране на средства те закупиха респираторен уред, изключително важен за активиране на първите жизнени функции на недоносените деца, припомни д-р Николова. От началото на годината с този уред са спасени близо 20 бебета, посочи тя. Част от тях и техните родители участваха в тържеството.

На него бяха представени най-новите дарители на отделението в лицето на жените от "Зонта" клуб, които ще финансират подмяната на фотолампа за профилактика и лечение на хепатит при недоносените деца.Тази вечер от 19.00 ч. в знак на съпричастност към
недоносените деца и техните родители, крепостта "Царевец" ще бъде осветена във виолетова светлина, съобщиха от община Велико Търново.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини