Жена иска президентът да я спаси от пчелите

  • 17 ноември 2014 13:18

  • 3587
  • 10
Жена иска президентът да я спаси от пчелите
©

4409 граждани са написали писма за помощ до президентската институция за първите десет месеца на годината, съобщиха от „Дондуков" 2 за „Труд". В това число влизат и всички искания по опрощаване на дългове, даване, възстановяване на българско гражданство и освобождаване от него, помилване и предоставяне на убежище, сигнали, жалби, декларации, петиции и предложения по въпроси, които са извън правомощията на президента.

Жена е отправила искане до президента да я спаси от пчелите. В писмото си до Плевнелиев тя го моли да й помогне, тъй като в селото има много кошери с пчели. Жената е алергична и всеки път, когато я ухапе някоя пчела, се налага спешно да лежи в болница. Жената прави и предложение на президента да инициира закон, който да указва, че пчелните кошери трябва да стоят единствено извън населените места.

Президентът е отправил запитване до Министерството на земеделието и храните и получава отговор, че Законът за пчеларството допуска настаняването на пчелни семейства и в урегулирани поземлени имоти, като не са предвидени ограничения както за отстояния от други имоти, така и за броя на отглежданите пчелни семейства. Изключение правят изискванията за разстояние до административни сгради, училища, детски градини и болници и до производствени замърсители на въздуха.

В част от изложенията до президента са поставени социални проблеми - нужда от финансова подкрепа и получаване на социални услуги, за намиране на работа, за решаване на жилищни проблеми, както и свързани с реда за отпускане на пенсия или нейния размер.

Имало и оплаквания от доставчици на обществени услуги, за проблеми в здравеопазването, образованието и науката, строителството и др.

Майка на три деца, чийто съпруг починал, потърсила помощ за отпускане на персонални пенсии на децата й, тъй като им били отказани наследствени пенсии поради недостатъчен осигурителен стаж на починалия. Преписката била изпратена към НОИ, откъдето е получен подробен отговор, в който на подателката е указано какви документи са необходими, за да бъде преценено правото на персонална пенсия на децата й.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3587 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ssss

2015.02.14 | 06:20

10
Аз искам да забранят автомобилите, всеки ден умират хора. Колко са ужилени от пчели тази година и са починали???

2015.02.14 | 06:19

7
Тези които се подиграват,просто са късметлии,че никога не са изпитвали на собствен гръб що е алергия.Жената е права,от алергия са умирали не един и двама и процеса понякога протича за секунди.Защо пчелите не трябва да са в близост до обществени сгради,а до населени места може?Не е ли странно такова разделение?
Теодора Енчева

2015.02.14 | 06:20

9
Абе какви са тея глупости?! Пчелата ходи на около 3 км да си търси нектар,ами нали и да е извън населеното място пак може да отиде в населено място ако има растение което да я привлича и пак ще я ужили.Тогава и всички медоносни растения ли трябва да унищожим? Ей тая хорска злоба и завист край нямат значи.е за това тая скапана държава няма да се оправи НИКОГА,докато има такива злобни хора.
АЗ

2015.02.14 | 06:19

8
ДА ПРАВОМОЩИЯТА СА ОГРАНИЧЕНИ, НО СЕГА СЕ ЗАНИМАВА СЪС СОЦ-НЕГАТИВИТЕ...
гошо

2015.02.14 | 06:19

6
Тя е ирландска пастирка и нищо не разбира от пчели.Ако искаш нещо да питаш за незаконни имоти тогава МОЖЕ.

2015.02.14 | 06:18

5
И как точно да я спаси от пчелите,може би като седне върху тях и то на голо

2015.02.14 | 06:18

4
хапят ме мухите и ме лазят калинките, save me mr President

2015.02.14 | 06:17

3
КЪСНО Е за реабилитация на доверието в президентската институция !
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.18 | 21:38

2
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!

2014.11.17 | 18:36

1
Ти си педерас от Бургас :D

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини