"Боко харам" превзе нигерийския град

  • 14 ноември 2014 20:59

  • 1955
  • 1
"Боко харам" превзе нигерийския град
©

Радикалната ислямистка групировка "Боко харам" установи контрол над североизточния нигерийски град Чибок, където нейни бойци отвлякоха над 200 ученички в средата на април, съобщи ДПА, като се позова на местни медии.

Жители казали, че бойци на групировката пристигнали снощи с автомобили в Чибок и започнали да стрелят безразборно, след което отишли в центъра на града и обявили, че населеното място ще стане част от ислямския им халифат. Не е ясно дали има убити, предаде БТА.

Неотдавна лидер на "Боко харам" отрече появилите се преди време съобщения, че групировката е постигнала споразумение с правителството за спиране на огъня и се е съгласила да върне отвлечените момичета на семействата им. Той каза, че момичета вече са омъжени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1955 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.21 | 22:07

1
ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:\'\'А. Емин\'\' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на \"Атака\" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино! ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ Говорить Москва. До всички Мухамедани от АТАКА, АТАКА ДПС и БСП управляваха заедно, сега и заедно ще са опозиция, АТАКА ДПС и БСП са ЕДНО и също нещо, анадъмно сидераст ефенди?

Добави коментар

Водещи новини