Воислав Шешел даде заявка за властта (обновена+снимка+видео)

  • 12 ноември 2014 14:30

  • 3652
  • 1
Воислав Шешел даде заявка за властта (обновена+снимка+видео)
© gettyimages

Ще сваля сръбския президент Томислав НиколичТомислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15 февруари 1952 в и премиера на страната Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., заяви Воислав Шешел, пише белградският в. Блиц.

Днес лидерът на Сръбската радикална партия се върна в Белград от Хага, където прекара 11 години в ареста на Международния трибунал за бивша Югославия в Хага (МТБЮ). Той в речта си, произнесена в партийната централа в столицата на балканската държава, обвини новите власти в предателствам към сръбския национализъм и ги определи като слуги на западните сили. Шешел допълни, че МТБЮ е подобен на ранен глобалистичен звяр, който унищожава сръбския военен и политически елит.

Днес Шешел пристигна от административната холандска столица в Белград, заради онкологично заболяване. Сърбинът бе посрещнат от хора, облечени като сръбски четници и тръбачи и плакат с надпис: Ти си нашият юнак. В централата на партията го чакаха традиционни сръбски блюда и напитки, показва снимка, публикувана от медията. Жени със сълзи на очи викаха "Шешел, Шешел".

Много сърби искаха да се снимат с обвинения в престъпления срещу човечеството, етническо прочистване и геноцид срещу хървати и босненски мюсюлмани по време на войната в Югославия през първата половина на 90-те години на ХХ век.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.11 | 23:57

1
Zaqc narodite sami izbirat geroite si - panimaesh ?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини