Иманяр се удави, докато търси съкровище в подземна пещера

  • 10 ноември 2014 15:28

  • 3802
  • 3
Иманяр се удави, докато търси съкровище в подземна пещера
©

Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва, съобщава Котелнюз.

41-годишен мъж, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, намери смъртта си в бурните и студени води на енигматичния вир край родното село на Захари Стоянов. За трагичния инцидент съобщи кметският наместник на селото Кънчо Дънеков.

Инцидентът е станал на 7 ноември, когато двама мъже от Варна пристигнали в района на вира с джип „Тойота“. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел, докато се е намирал в буйните води на вира на мястото, където и в момента има силни водовъртежи. Минало известно време и при подръпването на въжето, мъжът на сушата установява, че нещо не е наред и че във водата няма движение. След като се опитал да издърпа своя приятел, но не успял, човекът се уплашил и потърсил помощ на телефон 112. Спасителните екипи издърпали с кука и въже бездиханното тяло на удавения любител гмуркач. Тялото на поредната жертва от водата на този вир е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелия авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.

По думите на кмета на селото Кънчо Дънеков, легендите, свързани с подземната пещера, входът на която се крие под самия вир, продължава да събира от цяла България и балканския полуостров иманяри и всякакви хора, готови да рискуват живота си, за да достигнат до заветната кухина, в която очакват да намерят съкровище. 10 души са загинали през годините заради влизане във водоема, когато водата не става за къпане при това с налудничави подбуди за търсене на златото и скъпоценностите и въпреки предупредителните табели и надписи. През лятото на мястото, което се води неохраняем водоем, през година стават злополучни инциденти. Давят се предимно деца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3802 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
До 1 и до 2

2014.11.12 | 20:38

3
И двамата сте кухи лейки и женичката 1 и момченцето 2... Нищо няма в този водопад. Затова и няма да дойдат археолози. Археологията е наука която не работи по селски легенди, които ги има по една .- две във всяко село. А на нашата страна жална и майка със светли умове, като вас... Боже мили, и аз изпитвам угризения, след като печатам без да гледам и след това ми открият грешки.... Мила моя, коментирала първа - срамувай се да изказваш мнение в писмен вид, неграмотна си, абсолютно неграмотна.

2014.11.12 | 20:37

1
Къде са архиолозите,да направят проучване и да извадят каквото има. Защо да умират не винни хора а и да крадат това което си е наше

2014.11.12 | 20:37

2
Доста е просто, хитрецо, просто трябва да се помисли. За да дойдат "архиолозите" държавата трябва да даде пари ;) държавата обаче, не желае да се занимава с култура и история, все неща които биха могли да накарат българина да си помисли, че промяната зависи от него.

Добави коментар

Водещи новини