Вежди Рашидов: Ще се боря за 1 % от БВП за култура (галерия)

  • 07 ноември 2014 15:43

  • 2641
  • 4
Вежди Рашидов: Ще се боря за 1 % от БВП за култура (галерия)
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко ще се бори за 1 процент от брутния вътрешен продукт за култура.

Ще отстояваме това, което предложи служебният министър Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история, каза днес Рашидов при приемането на поста от своя колега в Министерството на културата /МК/. Новият министър каза, че му е нужна една седмица, за да състави екипа си. Тогава ще даде пресконференция, на която ще обяви най-спешните приоритети на МК и в какво състояние е заварил ведомството.

Въпреки дефицита от 15 млн. лв. в бюджета на МК, няма да допусна артистите да останат без заплати за Коледа, заяви Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той отбеляза, че проблемите са много - освен намаления бюджет има опасност да пропаднат евросредствата за Ларгото, предстои доста работа по "Българския Лувър", който година и половина беше "арестуван" въпреки наличието на европари, по думите на министъра.

Недопустимо е Пловдивският театър толкова време да стои в прах и пепел и държавата да не се погрижи за собствеността си, а да търси средства от дарения за ремонта след пожара в театъра, допълни Рашидов. Той припомни, че са намалени и парите за кино.

Министърът заяви, че приема връчените му от неговия предшественик знаци само като човек, който трябва да намери решение на проблемите, които те символизират. Заедно с копието на Манасиевата хроника, което министрите на културата си предават при смяна, Рашидов получи от Иванов филма "Мъжки времена" в ръждясала кутия - знак за окаяното състояние на хранилищата на Българската национална филмотека.

Служебният министър връчи на колегата си и стикер на кампанията "Аз чета" - инициатива на предишния екип, с пожелание да бъде продължена от новото ръководство. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко благодари на Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история, че за трите месеца на поста е опазил МК от трусове и че при актуализацията на бюджета е "извоювал" 4-5 млн. лв. за театрите,
изправени пред опасността от провал на новия сезон.

Галерия може да видите тук.

Последвайте канала на

БТА
2641 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.08 | 01:08

2
Браво Вежди

2014.11.08 | 01:33

4
За кое "браво"?За това,което е направил ли?Прочети написаното под 1!!!
hasan

2014.11.08 | 01:08

3
There were so many poems where students were thought to fight. Therefor no wonder why he uses the word 'fight' in this culture of administering of good deeds into an actions.
Dolo Vejdi Rashidov!!!!!!!!!!!

2014.11.08 | 01:08

1
Подобре си направи харакири ритуално самоубийство!Нека Вежди Рашидов да каже как е станал министър при положение че закри толкова много симфонични оркестри,духови оркестри,опери,да обясни за всичките театри които сля или закри.Нека си припомни Рашидов че лично той закри театъра в Силистра вместо да обяви конкурси за попълване на трупата,нека да си спомни за закритата Русенска филхармония или да обясни кога ще си върнат собствените сгради Плевенската филхармония и операта в Пловдив.Рашидов е убиеца на всички сценични изкуства в българската култура.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини