Бащата убиец обожавал Никол. Русокосото ангелче обичало да повтаря: "Тати, гуш!" (снимка)

  • 07 ноември 2014 06:16

  • 7333
  • 4
Бащата убиец обожавал Никол. Русокосото ангелче обичало да повтаря: "Тати, гуш!" (снимка)
©

"Познавам Ники и Никол. Малко слънчице - тиха, красива и невероятно мила! Помня я с репликата: "Тати, гуш", не го проумявам, той я обичаше". Това е написала Ани в интернет форум, разказва "Стандарт".

33-годишният Николай Ценов уби 2-годишната си дъщеря и се обеси на балкона в апартамента, в който живее под наем в столичния кв. "Редута". Трагедията се разиграла във вторник следобед около 15,30 ч. 2 часа по-рано майката на детето Люба е търсила помощ от социалните служби и полицията. Оказало се - късно. Институциите се задействали, но момиченцето е било вече мъртво. Според първоначална информация мъжът е бил или под въздействието на наркотици, или в хероинова абстиненция. По случая се води разследване. Назначени са експертизи. Дали МВР и социалните са действали адекватно, ще кажат проверките по случая

Дали майката на Никол е закъсняла със зова за помощ, или институциите са действали бавно? Везните, поне по закон, не се накланят в полза на Люба. Институциите са се подковали - няма нищо "черно на бяло", подадено от нея. Оказва се, че в нито едно от двете възможни районни полицейски управления в столицата - I и VII, не е регистрирана писмена жалба от майката на Никол. Няма подадени сигнали нито в Агенцията за социално подпомагане, нито пък в Държавната агенция за закрила на детето. Люба не е пуснала такъв и до Националната линия за изчезнали деца, твърдят експерите.

"Майката на момиченцето твърде късно е потърсила социалните служби", заявиха за "Стандарт" от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Между 13,30 ч и 14 ч във вторник Люба е посетила отдел "Закрила на детето" към АСП и ги информирала, че след като бащата е взел в понеделник следобед детето, за него няма информация. Споделила и това, че Николай доста често я е обиждал и заплашвал, но към детето не е бил агресивен. Той вземал и друг път 2-годишното момиченце, но го връщал навреме. Детето разпознавало баща си и му викало "тати". От отдел "Закрила на детето" посъветвали жената да отиде в I РУП, на територията на което живее бащата, и да попаде жалба, че детето е отвлечено. Посъветвали я и да се обърне към отдел "Закрила на детето в "Слатина", тъй като адресът на Ценов е в "Редута". Люба е звъннала на тел. 112, свързали са я с Първо РУП, където я поканили да подаде жалба.
Междувременно разбрала, че детето й е мъртво.

От прокуратурата са категорични, че момиченцето, което след месец щеше да навърши 2 годинки, е убито с хладно оръжие, вероятно с нож. По цялото му телце има прободни рани. Бащата убиец е починал от асфиксия. След като е накълцал русокосото и синеоко ангелче Никол, Ценов се обесва на балконската врата. Оставил предсмъртно писмо. От прокуратурата не съобщават за съдържанието му. Според запознати обаче той признава, че е убил детето, че ще се самоубие и е написал, че майката няма вина за случилото се и завършил с репликата: "Люба, обичам те!". Предстои да бъде направена графологична експертиза, за да се установи дали наистина Николай е авторът му. Аутопсията е приключила, но предстои и съдебномедицинска експертиза. Взети са проби от трупа, за да стане ясно дали по време на зверското убийство Николай е бил под влияние на дрога или алкохол.

С майката на момиченцето са разделени. Според запознати, двамата никога не са били официално семейство. От профилът на майката във Фейсбук обаче се вижда, че миналия декември отбелязали заедно троен празник - имен ден, 1-ви рожден ден и кръщене на Никол. Люба е качила снимки и от семейна разходка на тримата, както и клипчета на малката красавица. В сряда в 8,30 часа Люба пък е сменила профилната си снимка с жалейка. От страницата на Николай в социалната мрежа пък става ясно, че 33-годишният мъж е бил фен на котките, марихуаната и силно се е вълнувал от политика. Последната му публикация е от неделя по обяд. А наскоро, в началото на октомври, Николай е споделил на стената си коментар: "Да си майка в България", в който се говори за трудното оцеляване на българските жени с 300 лв. помощи на месец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7333 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
просълзих се

2015.06.25 | 01:21

4
защо му позволи Господи
тъп си

2014.11.07 | 18:23

1
оня прибира добрите
мария павлова

2015.05.27 | 18:41

3
бог да прибере от дясната си страна това ангелче мир на душата му бащата да бъде наказан от бога

2015.03.31 | 10:13

2
Какво е било това прехвърляне на топката между всички институции по такъв повод?!! Ако след като се е случило това след като те не са направили нищо задължени като служители не бъдат уволнени, тогава кога и по какъв повод биха ги уволнили?!!! В нормална държава уволнението щеше да бъде като разминаване на косъм за тях

Добави коментар

Водещи новини