Майката на Балтов: "Килърите" в Шумен са по - важни от убийците на сина ми

  • 05 октомври 2011 09:41

  • 1926
  • 2
Майката на Балтов: "Килърите" в Шумен са по - важни от убийците на сина ми
©

“Килърите в Шумен са по-важни от килърите на сина ми.” Думите са на Зарка Балтова, майка на убития студент Стоян Балтов (20 г.), пише "Труд".

Момчето бе пребито до смърт от група младежи в Студентския град през 2008 г. Обвинени за убийството са връстниците му Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Делото срещу тях се точи вече трета година в Софийски градски съд, но Зарка Балтова не вярва, че скоро ще има присъда.

Причината - във вторник процесът бе отложен заради отсъствието на Асен Асенов, защитник на Александър. Адвокатът не успя да се яви, понеже по същото време бе ангажиран и по процеса срещу бандата за поръчкови убийства “Килърите” в окръжния съд в Шумен. За разлика от заседанията там, които се насрочват почти всеки ден, съдът заседава по делото за смъртта на Балтов през два-три месеца.

“Моля, да назначите служебен адвокат на Александър, ако ли не - да насрочите близки дати за разглеждане на процеса”, призова Балтова.

И добави: “Разбирам, че убийците в Шумен са важни, но и убийците на децата ни за нас са важни. Съвсем човешки ви моля да свърши най-накрая това дело, защото всяко явяване в съда е агония.” След молбата на скърбящата майка съдия Петя Крънчева насрочи заседание за 14 ноември. Ако Стоян беше жив, ден по-рано щеше да навърши 23 години.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1926 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Асен

2015.05.03 | 21:24

2
Така е, при мафия в управлението - обикновения човек ще види правосъдие на кукуво лято! Доживотни присъди за убийците!

2014.04.17 | 15:41

1
и на кукува зима даже

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини