Михаил Миков реже глави в БСП в петък

  • 05 ноември 2014 06:10

  • 2149
  • 2
Михаил Миков реже глави в БСП в петък
© Булфото

От петък БСП ще има ново ръководство. Тогава ще станат факт обещаните от соцлидера Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно кадрови и структурни промени в Изпълнителното бюро на партията, които пленумът трябва да одобри, пише "24 часа".

Какви ще са те обаче ще стане ясно в последния момент. И вчера Миков не е споделил намеренията си пред членовете на ИБ. Той ги събира отново в четвъртък надвечер.

В следващите два дни соцлидерът ще проведе лични разговори с двамата си заместници - Димитър Дъбов и Евгений Узунов, както и със секретаря на ИБ Катя Николова, смяната на които поискаха публично част от по-младите членове на партията. Едва тогава ще вземе решение за съдбата им. Според запознати обаче с постовете си ще се разделят Дъбов и Узунов, докато Николова има шанс да остане член на ръководството.

“Не смятам да се разделям с никого. Всички дейци са ни необходими, независимо от коя възраст са”, заяви Миков на въпрос на “24 часа” вчера, но отказа да назове какви кадрови промени смята да предложи.

“Не става въпрос за раздели, това не са семейни отношения”, каза Миков. И допълни: “Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Катя Николова са дали много на партията и могат да бъдат полезни.”

Не свеждам нещата, водим диалог, отговори той на въпрос кога ще уведоми колегите си от ИБ за решението си. По време на вчерашното заседание пред тях лидерът казал само, че настоява пленумът да е до края на седмицата, за да се спре със спекулациите в медиите.

Очаква се обаче Миков да продължи практиката на разделяне на постовете, както направи с ръководството на парламентарната група, където сложи хора, които не са на шефски места в партията. Така под въпрос е оставането на Янаки Стоилов като зам.-шеф на БСП, след като стана зам.-председател на парламента.

Според приближени до Миков е възможно той да ореже заместниците си в партията, които в момента са петима. Ако ги намали на двама, ще може със структурна промяна да се отърве от Дъбов, Узунов, Стоилов и дори Георги Пирински, който вече е евродепутат, коментираха от “Позитано” 20.

В соццентралата очакват още или Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, или Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен да бъдат извадени от ИБ, защото било нормално в ръководството да има “по един от семейство”.

Кадрови промени ще има със сигурност и в някои от червените структури по места. Къде точно, ще бъде определено от пленума в петък. На заседанието на ръководството вчера обаче било коментирано, че е трагично положението във Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Пазарджик. Затова там се очаква да бъдат насрочени пълен цикъл отчетно-изборни събрания.

БСП ще гласува против избора на правителство - тази позиция ИБ ще препоръча на ПГ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2149 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОМУНИСТЪТ

2014.11.05 | 08:48

2
Какво беше БСП? аааааа! една малка селска партия. Ако има избори БСП изпада от НС.
ДЯДО ГОСПОД

2014.11.05 | 08:29

1
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ докара партията си и държавата до това дередже Трябва всички да си отиват от неговото обкръжение и да спре да дава акъл от БРЮКСЕЛ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини