Жена стана донор на трима души

  • 03 ноември 2014 14:55

  • 3338
  • 0
Жена стана донор на трима души
©

50-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт в МБАЛ-Бургас, стана донор на трима души. Това съобщиха от лечебното заведение в морския град. Жената е изпаднала в мозъчна смърт на 1 ноември, в следствие на кръвоизлив в мозъка. И трите трансплантации вече са извършени в Университетска болница "Лозенец"- една чернодробна и две бъбречни, като пациентите са в добро постоперативно състояние.

"Поднасяме своите съболезнования на близките на починалата и им благодарим за благородното решение да спасят живота на други хора", каза изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

От август досега това е третият случай, при който роднини на пациент, изпаднал в мозъчна смърт в МБАЛ - Бургас, дават съгласието си да дарят органите му за трансплантация. Броят на потенциалните донорски ситуации обаче е в пъти по-голям - общо 20, като 17 от тях не са реализирани, заради отказ на близките. Равносметката, все пак е, че за по-малко от три месеца общо 9 души от списъците с чакащи за трансплантация получиха шанс за живот.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини