Ангел Найденов: Не се очертава по-висока яснота за хората с депозити в КТБ

  • 03 ноември 2014 14:23

  • 1750
  • 0
Ангел Найденов: Не се очертава по-висока яснота за хората с депозити в КТБ
© Булфото

Не се очертава по-висока яснота за хората, които имат депозити, в рамките на гарантираните по Закон и за които се очертава перспектива за изплащане.

Това заяви в интервю за „Фокус” народният представител от Коалиция „БСП лява България” Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Той коментира, че не може да се каже дали фалитът на КТБ е единствената перспектива, но от думите на управителя на БНБ се остава с впечатление, че това е пътят, който ще се следва, както от БНБ, така и от всички органи, които имат някакво отношение към състоянието и бъдещето на КТБ.

„Разбирам на практика, че периодът от време, след като банката беше поставена под особен надзор е едно проспано време в намирането на някакви работещи решения, които да съхранят банката. На второ място, всичко онова, което в момента се появява като намерения и предписания, в това число „оферта”, са всъщност част от това протакане и загуба на време”, коментира Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Той нарече „нагло” писмото на т.нар. инвеститори, които са очаквали от държавата да налее пари в „кеш” и те да участват с някакви мними активи, които в последствие биха се появили – нещо абсолютно неприемливо, според експертите, което е и причина за широки дебати в Пленарна зала.

Найденов подчерта, че не само управителят на БНБ, но и цялото ръководство отдавна трябвало да подадат оставка и логиката, съдейки по Закона, налагала искането и гласуването на тяхната оставка в Народното събрание. “Всеки един, който осъзнава важността на момента и отговорността си пред избирателите, би подходил към търсенето на решение в този случай, минавайки през оставката на ръководството на БНБ. Друг е въпросът, че освен БНБ, цяла поредица от регулаторни органи са спали някъде и са пропуснали всичко онова, което се случва в КТБ”, подчерта Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

1750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини